Proffskollen Vecka 51

© Bildbyrån - 28648

Uronen, Krafth, Mahlangu, Accam – varje vecka ger AOH dig de senaste uppdateringarna om hur det går för våra fd HIFare ute i den stora fotbollsvärlden.

BELGIEN

Jere Uronen (Genk) Uronen startade Genks senaste match i den belgiska ligan. Den slutade med en 1-0-förlust borta mot Anderlecht, vilket var lagets första förlust på hela tio matcher.

BRASILIEN

Leandro Castan (Vasco Da Gama) Leandro Castan spelade 90 minuter i Vasco Da Gamas senaste match i den brasilianska ligan. Efter en kvittering i den 92:a minuten kunde Castans lag rädda en poäng hemma mot Fluminense i den matchen.

DANMARK

Jörgen Skjelvik (Odense BK) Skjelvik var återigen utanför truppen, när Odense spelade oavgjort 1-1 hemma mot topplaget FC Midtjylland. Odense ligger på nionde plats i serien med 15 poäng på 12 matcher.

Andri Bjarnason (Esbjerg) Andri Bjarnason, som för tillfället kämpar mot en skada, var utanför truppen när Esbjerg slog FC Helsingör med 2-1 på bortaplan. I och med den segern tar man sig upp på samma poäng som serieledande Viborg med 35 poäng på 15 matcher.

David Boysen (FC Helsingör) David Boysen startade och spelade 72 minuter när Helsingör förlorade mot Andri Runar Bjarnasons lag Esbjerg med 2-1 på hemmaplan. Några dagar senare var det match igen då man tog emot serieledande Viborg, även det på hemmaplan. David Boysen blev inbytt efter 67 minuter i matchen som slutade med en knapp 1-0-förlust för Helsingör.

Anders Randrup (Hvidovre IF) Anders Randrup spelade samtliga minuter i Hvidovres två matcher i veckan. Laget inledde med att förlora med 2-1 hemma mot bottenlaget Skive IK, och fortsatte sedan med en 2-3-förlust hemma mot Vejle BK i cupen.

ENGLAND

Emil Krafth (Newcastle United) Newcastle United har spelat två matcher i veckan. Emil Krafth startade och spelade 80 minuter i den första som var hemma mot West Bromwich Albion, i en match man vann med 2-1. Den andra matchen var borta mot Leeds United och slutade med en 5-2-förlust. Krafth blev inbytt i den 62:a minuten.

NEDERLÄNDERNA

Frederik Helstrup (Almere City) Frederik Helstrup var utanför truppen i Almere Citys första match i veckan då man slog SC Telstar med 3-2 på bortaplan i ligaspelet. Den andra matchen spelade Helstrup 90 minuter, när hans lag förlorade med 4-1 hemma mot VVV-Venlo i cupen.

NORGE

Andreas Linde (Molde) Efter tätt matchande under en längre tidsperiod fick Andreas Linde sitta på bänken under Moldes två senaste matcher i ligan. Laget inledde med en 3-1-förlust borta mot Rosenborg BK, och fortsatte sedan med en bortamatch mot Simovics Odds BK som man vann med hela 4-1.

Robin Simovic (Odds BK) Robin Simovic startade båda två av Odds senaste matcher. Laget inledde med att spela 1-1 borta mot Sandefjord, och fortsatte sedan med en 4-1-förlust hemma mot Molde.

RYSSLAND

Armin Gigovic (Rostov) Rostov har spelat två matcher i veckan. Armin Gigovic spelade 90 minuter i den första som slutade med en 1-0-vinst borta mot Akhmat Grozny. Den andra matchen var hemma mot CSKA Moskva och slutade med en 3-1-förlust för Rostov, med Gigovic på planen i 73 minuter.

Jordan Larsson (Spartak Moskva) Jordan Larsson startade båda två av Spartak Moskvas senaste matcher. Laget inledde med att förlorade med 1-0 borta mot FC Sotji, och fortsatte sedan med ett stormöte borta mot Zenit St. Petersburg som slutade med en 3-1-förlust.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt (Lugano) Lugano har spelat två matcher i veckan. Man inledde med en 1-0-förlust hemma mot FC Zürich, med Gerndt utanför truppen. Den andra matchen var borta mot St. Gallen och slutade 0-0, återigen med Gerndt utanför truppen.

SYDAFRIKA

Surprise Ralani (Cape Town City) Ralani startade och spelade 61 minuter när Cape Town City slog Stellenbosch med 2-1 på bortaplan. Laget ligger på fjärde plats med 12 poäng på sju matcher.

Edwin Gyimah (Black Leopards) Edwin Gyimah spelade 90 minuter när Black Leopards spelade 1-1 hemma mot Tshakhuma. Gyimahs lag ligger därmed på 15:e plats med fem poäng på sju matcher.

TURKIET

Atiba Hutchinson (Besiktas) Hutchinson startade den första av Besiktas två senaste matcher. Man inledde med en 2-1-förlust borta mot Alanyaspor, och fortsatte sedan med en hemmamatch mot Tarsus Idman Yurdu i cupen som man vann med 3-1, med Hutchinson utanför truppen.

Loret Sadiku (Kasimpasa) Sadiku spelade 90 minuter när Kasimpasa inledde veckan med en 3-2-seger hemma mot Denizlispor. Han var sedan utanför truppen när hans lag slog Muglaspor med hela 5-0 på hemmaplan i cupen.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason (Augsburg) Augsburg har spelat två matcher i veckan. Finnbogason blev inbytt i den 71:a minuten i den första, när hans lag spelade 2-2 hemma mot Schalke 04 efter en sen kvittering för Augsburg. Den andra matchen var borta mot Arminia Bielefeld och slutade 1-0 till Augsburg. Finnbogason blev inbytt i den 59:e minuten.

Victor Palsson (Darmstadt) Victor Palsson var utanför truppen i båda av Darmstadts två senaste matcher i den tyska andraligan. Man inledde med en 2-1-förlust hemma mot Hamburg, och fortsatte med en 4-0-seger borta mot Greuther Fürth.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*