Peter Swärdh ”det är upp till andra att tippa resultat men vi ska gå in för tre poäng”

Det är dags för årets första Skånederby när HIF tar sig ner till Landskrona. Detta är ett derby som inte spelats i seriespel på länge och är en av säsongens stora matcher. Allt om HIF tog ett snack med BoIS Peter Swärdh för att se hur motståndarnas första del av säsongen varit.  

Vad säger du om er inledning på säsongen?

Jag tycker den är godkänd. Lite besvikelse att vi inte kunde få med poäng mot Varberg men i övrigt tycker jag vi har ett bra spel. Sedan behöver vi lite mer kvalité i besluten och mer effektivitet i avgörande lägen.

Vad är er målsättning för denna säsong?

I grunden är det att ge sig själv en möjlighet att vinna varje match men i slutändan vill vi spela i superettan även nästa säsong.

Du har tränat HIF tidigare men vad har du för koll på HIF denna säsongen?

Jag tycker jag har bra koll och jag har sett några matcher. Jag känner hela tränarteamet och har själv haft Abubakari och Hansson så tycker jag har bra koll.

Vad har du för relation till HIF idag? Hur ska det bli att möta ditt gamla lag?

Ska bli spännande och inspirerade med derby, det är speciella möten lagen emellan. Detta möte ger den lilla extra nerven och den lilla extra intensiteten med mer duellspel så det ska bli roligt.

Hur tror du matchen slutar?

Jag hoppas att vi går därifrån som segrare. Sedan är det upp till andra att tippa resultat men vi ska gå in för tre poäng.

Är det någon spelare som vi borde kolla lite extra på i Landskrona BoIS?

Karim Sadat. Han har gjort fyra mål och jag hoppas han ska fortsätta leverera

Som vanligt har vi, i samarbete med NordicBet, plockat fram en AOH-special till derbyt. Mamudo Moro, och Andri Runar Bjarnason, toppar HIFs interna skytteliga på tre mål vardera. Senast gjorde dessutom Moro två mål och detta tror vi håller i sig även ikväll. Sugen på att spela så klicka på länken ovan.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*