Paul Myllenberg lämnar HIF

Efter nio år som klubbdirektör lämnar Paul Myllenberg HIF. De tre senaste månadernas turbulens i klubben har fått upp ögonen på styrelsen och de beslutade sig för att ge klubben en “nystart”. Men HIF avdramatiserar dramatiken kring Myllenbergs avgång. “Vi behöver ändra profilen och arbeta mer internt”, säger ordförande Claes Ohlsson.

Foto: Bjarki Tordarson
Paul Myllenberg Foto: Bjarki Tordarson

Han har blivit utsatt för både spott och spe, inte bara bland HIF:are utan även på riksplanet via sitt agerande efter den 30/3. Men enligt klubben är det inte uttalat att det är just den turbulensen som fått styrelsen till att ta beslutet att entlediga Myllenberg från sin roll som den utåtriktade klubbdirektören. Men vi kan läsa mellan raderna på de intervjuer som Claes Ohlsson gett bland annat i HD. Visst har de tre senaste månadernas agerande från Myllenberg spelat roll.

Personligen tycker jag att det är ett rätt drag av klubben/styrelsen. På så många vis är HIF i oerhört behov av att få en nystart, att få kicka igång “andra halvlek” av årets serie på ett nytt vis. Vågen av kritik som riktats främst mot Myllenberg hade gjort det stort omöjligt för klubben att få förtroende bland supportrar, anhängare och inte minst sponsorer under resten av året.

Foto: Bjarki Tordarson
Undertecknad och Paul Myllenberg.
Foto: Bjarki Tordarson

Men trots dessa senaste tre månaderna, tycker jag ändå Myllenberg kan lämna med flaggan i topp. Det är så lätt att döma personer efter deras senaste handlingar, och glömma allt som de tidigare bidragit med. Paul Myllenberg är en stor bidragande orsak i den framgångsvåg HIF hade under tre års tid. Vi ska inte glömma bort detta.

Dessutom har han under alla år varit tillgänglig och hjälpsam, bland annat till AOH, och ställt upp på både intervjuer och annat som egentligen inte har legat på en klubbdirektörs bord. Så lycka till framöver Paul, och tack för denna tid!

bbl_fredrik_ymer

 

 

1 kommentar

  1. Jo, mellan raderna känns det som hela turbulensen i vår spelat in men också att styrelsen verkar vara mer ute efter en mer administratöraktig klubbchef. Paul var också onekligen mycket inne på fotbollsområdet, men å andra sidan var hans roll som en slags “VD” över hela klubben – och då måste man ju också ha koll på den delen och inte släppa allt till sportchef/tränare. Och som du säger Fredrik får man hoppas att allt Paul bidrog under perioden med stor sportslig succé, blir hans bestående intryck för eftervärlden snarare än årets mer dystra…

    Pauls lämnande kan ju öppna för att Roars tjänst förvandlas till den mer managerliknande rollen som var tänkt att Conny skulle iklädda sig i när han var tränare, eller kanske Jespers roll blir annorlunda? Hoppas vi medlemmar kommer bli lite klokare på det där extra medlemsmötet i augusti det snackats om…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*