Pär Hansson tackar för säsongen?

Efter den där olycksaliga utsparken i lördags så är våra värsta farhågor besannade. Pär drabbades av en bristning i låret och det ser ut som att säsongen är över.

Enligt HD så bekräftas det genom att sjukgymnasten Martin Berg konstaterar det faktumet. En bristning tar mellan fyra till sex veckor att läka. Lägg sedan till en eller två veckor för att komma i form igen, så kan vi nog konstatera att Pär lägger handskarna på hyllan, för den här säsongen i alla fall.

Debutsäsongen i allsvenskan har annars varit  rätt lyckosam för Pär. Bra insatser i HIF under våren ledde till att Pär fick vara med i “framtidslandslaget”, U21 och deltog i EM som spelades på hemmaplan, bland annat då i Helsingborg.

Pärs skada är bara en i mängden av alla skador som drabbat HIF under denna säsongen. Jag är övertygad av att det detta är ren och skär otur, men en liten gnagare i bakhuvudet ger ändå signaler om att försäsongsträningen inte varit speciellt lyckosam och väl genomförd?

Vi kan konstatera att många av HIF-spelarnas skador har varit lårskador, bristningar. Jag är ingen sjukgymnast men i min bok så innebär det att HIF har tränat för mycket styrka och för lite smidighet?

***

I vilket fall så ställer jag mig i ledet som hoppas på att Pärs skada läker fort och att han kommer tillbaka till nästa säsong och utvecklas vidare till det som han varit i år, en av allsvenskans absolut bästa målvakter!

9 kommentarer

 1. Skador och eventuella bakomliggande effekter borde utredas mer.

  Generellt tycker jag man framför allt är för feg och vilar spelare som känner sig slitna. Både på träning och matcher…

 2. tobias: håller med.

  Nu är vi alla analytiker – men jag tror det är bra. Det är en följd av stort engagemang och jag inbillar mig att den samlade iakttagelsen och bedömningen hos fansen faktiskt har nåt att tillföra, även om det är en massa saker vi inte vet.

  Det är lätt att va efterklok, men visst fanns det tecken i skyn, som man gärna bortsåg ifrån när allt ändå gick bra i somras…

  *Lantz och Henke minglade i Båstad istället för att åka till Gävle.
  Vad berättar det? För resten av truppen, inte minst?
  *Vinsten på Söderstadion, som innebar årets sista serieledning, var väldigt orättvis och tursam. Det var oerhört tydligt att HIF saknade eget spel, men i glädjeruset på väg mot Söder valde åtminstone jag att strunta i det. Jag kom att bli smärtsamt påmind.

 3. HIF borde investera i en massageterapeut. Gick själv till en när jag bodde i HBG. Han kände en av tränarna i U/J verksamheten som hade tvingat sina spelare att gå till honom och få sina lår och ljumskar masserade.

  Min massör sa att varenda spelare var på tok för stela och att det bara är ren tur att inte lår, ljumskar, rygg eller knän stuckit på ett eller annat sätt.

  Vet inte hur pass regelbunden massage spelarna i A-truppen får eller av vilken kvalite. Men spelar man fotboll 6-8 gånger i veckan bör man nog gå till massör minst en timme i veckan för att förebygga skador och sträckningar.

 4. Pär Hansson 6 veckors rehab
  Tobias Hysen 3 veckors rehab
  för liknande skada.
  Byt ut det medicinska teamet i HIF!

  Krille

 5. Krille: Det där är väl ändå omöjligt att säga. Liknande? Du menar att de skadat lårmuskulaturen båda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*