Pär Hansson förlänger med HIF

HIF och Pär Hansson har kommit överens om en kontraktsförlängning över tre säsonger. Landslagsmålvakten har varit och är en viktig del i HIF:s lagbygge.

Vi är oerhört glada och stolta över att presentera en förlängning med vår lagkapten med ett avtal som sträcker sig 2015 utsäger HIF:s sportchef Jesper Jansson. 

Pär Hansson förlänger sitt kontrakt med tre år!

HIF har genom året tagit fram många egna talanger. Pär är från en ”kull” tillsammans med bland annat Andreas Granqvist och Oskar Rönningberg och tog steget från junior till att slå sig in som förstemålvakt i HIF via spel i vår samarbetsklubb Ängelholms FF, med hjälp av sin tidigare konkurrent Daniel Andersson som ”mentor/bollplank”.

Pär är en lokal spelare från Vejby som via vår ungdomsverksamhet blivit utbildad av Sveriges bästa målvaktsutbildare, Leif Troedsson och Sven Andersson, till Sveriges mest moderna målvakt. Att han är med i landslagstruppen är ett kvitto på det.

Säsongen 2008 var Pär en av en kvintett spelare (Joel Ekstrand, Mackan Nilsson, Rasmus Jönsson, Andreas Landgren) som klubben bestämde att satsa på. Där det nu visar sig att Pär genom sitt tålamod och tro på HIF är den som ligger närmast en ordinarie landslagsplats.

Ett längre avtal med Pär, där både Pärs och HIFs ambition finns att han skall vidare till en större liga i Europa, innebär att vi kan se på liknande utveckling och tänk med våra yngre målvakter, Andreas Linde P-93 landslaget och Linus Muller P-94.

Att vi har lyckats att hitta en lösning med Pär, som jag anser är Sveriges bästa målvakt, om ett nytt avtal känns väldigt bra. Inte bara för att han är mycket viktig rent sportsligt, utan framförallt att han står för alla parametrar vi vill att HIF ska stå för nu och i framtiden, säger Jesper.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*