På väg mot en ljusare tid

Det var tyst och stilla i köket när jag kom hem i går kväll. Men trots en förlust mot Malmö så ser det ljust ut framöver.

De senaste två matcherna har bjudit på det man brukar kalla hedersamma förluster. Först mot AIK där man kämpar med 10 man i 70 minuter, och nu ikväll mot Malmö där man onödigt ger bort en straff och sen inte lyckas få in kvitteringen som hängde i luften under första halvleken.

Roar var trots förlusten inte besviken på laget, han påpekade att man trots allt spelat jämt med seriens just nu bästa lag. Han höll till viss del med om att om det inte varit för utvisningen mot AIK hade säkerligen Skånederbyt sett annorlunda ut. Men det som har hänt kan man inte ändra på.

Faktum är att Malmö bara lyckades göra mål på straff. Inte ens när HIF skänkte bort bollen och de hade öppet mål kunde de göra mål. Även om det handlar om det som man kallar tur så kan jag inte låta bli att tänka på det som Erik Edman brukar säga: “Då och då får du inte vad du förtjänar, och i ibland får du mer än du ska ha, men över tid skulle jag vilja säga att du aldrig kan säga att du har tur när du vinner eller otur när du förlorar flertalet matcher. Din förberedelse rättfärdigar antalet insamlade poäng över ett längre tidsintervall!”

Tittar vi på truppen som var uttagen till dagens match så var 7 stycken inte 20 år fyllda. Det är mer än en tredjedel av matchtruppen som är tonåringar. Givetvis kommer det komma saker som får oss att sitta med hjärtat i halsgropen, men om man ser till hur laget har utvecklats under de här åtta matcherna så känns det som att man har kommit ihop, man kämpar mer och mer för varandra. Laget har insett vikten av att vara just ett lag och inte ett antal jag där man förväntar sig att någon annan ska göra jobbet.

Vi har en final i Svenska Cupen att se fram emot. Mot ett lag som inte visade upp någon direkt effektivitet när HIF mötte dem i Borås senast. Dessutom i en match som spelas på gräs, ett underlag som Boråslaget inte är direkt förtjusta i. Det som talar för Elfsborg i Cupfinalen är det faktum att de spelar sin bortamatch mot AIK på just Friends Arena bara tre dagar tidigare.

Jag är säker på att om man visar upp den vilja som man visat mot Malmö i Cupsemifinalen, AIK och nu i går kväll så är jag tämligen säker på att HIF kommer höja en buckla den 18 maj. För det känns som om botten är nådd och laget har tagit avstamp och börjar se ljust på framtiden. Bollarna kommer snart studsa åt rätt håll igen.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*