Oroligheter i Malmö

En osäkerhet sprider sig över Malmö FF inför supercupen. Hur länge är Roland Nilsson kvar som kapten vid rodret vid det ljusblå skeppet? Och vem är den som tar över efter honom, det är många personer med starka kopplingar till HIF som diskuteras.

Inför avgörandet av supercupen sprids det en osäkerhet i Malmö FF. Ryktena om att tränare (eller headcoach som det tydligen heter i MFF-leden) Roland Nilsson lämnar Sverige för Danmark och FC Köpenhamn blir allt intensivare. Enligt Kvällsposten har FC Köpenhamn kommit så långt i sina tankar om den nya managern ska heta Roland Nilsson att de inte längre tittar på andra alternativ.

Roland Nilsson körde igår på den klassiska repliken ”ingen kommentar” när Olof Lundh pressade honom under gårdagens pressträff i Malmö. Samma svar har klubbledningen lämnat och visst är det att tolka som att det börjar bli oroligt i MFF-leden?

Raden med ersättare som diskuteras, enligt bland annat Kvällsposten, har starka kopplingar till storebror HIF. Bland annat har nuvarande BoIS-tränaren Henrik Larsson nämnts tillsammans med AIK:s mentor Stuart Baxter. Men så här säger en anonym supporter till tidningen på tal om Henke.

– Han har för mycket Helsingborg över sig för att kännas som en kandidat. För mig är en sådan som Häckens Peter Gerhardsson eller Jörgen Lennartsson mer aktuella. De är relativt unga och har gjort bra resultat, säger samma supporter.

Det roliga, tycker jag, är att alla tränare som nämns har på ett eller många sätt starka kopplingar till HIF. Jag förstår tanken om att göra mer HIF av MFF, men vem det blir i slutändan spelar mig ingen större roll. Det som är intressant är att oron med största sannolikhet växer i MFF och vad jag har lärt mig så är att tiga att samtycka.

Men visst hade det varit hemskt om Henke hade tagit över MFF? Det är ett scenario som inte är tänkbart i min värld i alla fall!

***

Mer HIF relaterade silly season rykten har börjat dyka upp. Ingen mindre än gamle skyttekungen Razak Omotyossi är på väg tillbaka till Allsvenskan, dock inte till Helsingborg utan siktet sägs vara lite längre norrut. Nykomling Syrianska sägs vilja skapa ett minst sagt rutinerat och målfarligt anfallspar med Razak och den gamle malmöiten Peter Ijeh. Om det blir verklighet är dock inte helt klart, men enligt Fotbollskanalen är det inte helt långt borta.

3 kommentarer

 1. Har inte Rolle lika mycket HIF stämplat över sig som Henke säg??

  Tycker mer Rolles kommentarer säger att vi förhandlar och så fort allt är klart går vi ut med uppgifterna för så brukar det sluta efter en tränare/spelare ger svaret “Inga kommentarer” femtielvatusen ggr…

  Kan nog röra om en hel del i grytan den här affären och sen en ny tränare ovanpå det ev. som vill sätta sin prägel på laget så kan det bli “in rädig röra” som det heter på malmöitiska!!

 2. Under min uppväxt var det så självklart att HIF, BoIS och TFF fick överta MFF:s restprodukter och överskottslager. Nu är det vi som levererar – intressant.
  Håller med om Rolle/Henke-jämförelsen: förutom Rolles märkliga turer i livet och inom fotbollen har han alltid känts mera rödblå, med ett innerligare förhållande till klubben än Henke, som alltid varit tillknäppt och “business”.
  Det smärtade därför egentligen mera i höstas med Rolle i MFF än vad Henke nånsin kommer att hitta på – och personligen bryr jag mig mera om Rolles fortsatta framtid som coach, där jag önskar honom all framgång. Henke har jag egenligten avfört ur mitt medvetande.
  2-1 till oss idag?

1 trackback/pingback

 1. Ge Rolle sparken imorgon! «

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*