Öppnar May Mahlangus skada för ett genombrott för Rasmus Lindgren?

Foto: Bjarki Tordarson

Det var under söndagens träning som hälsenan gick av på den folkkära May Mahlangu. Mittfältaren som sitter på ett utgående kontrakt kan med andra ord ha gjort sin sista match i HIF tröjan.

Klubbens läkare Harald Roos sa tidigare idag till Helsingborgs Dagblad att han meddelat klubben att säsongen är över för sydafrikanen. Det är en ovanlig skada i fotbollens värld och läkaren själv kunde inte minnas när han senast tog hand om en avsliten hälsena i HIF.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

– Ofta uppstår den här typen av skada i en explosiv rörelse och May är en explosiv spelare. Det kan hända aktiva unga män och det innebär att vi måste operera. Vi kommer att göra det inom ett par dagar, men sedan väntar en mycket lång rehabileteringstid, uppger Roos till tidningen.

Mittfältaren, med ett utgående kontrakt, har varit i fokus för transferspekulationer denna sommaren men nu står det klart att det är uteslutet med en försäljning i sommar. Huruvida Mahlangu ställer sig till en förlängning i nuläget är svårt att sia om, men han har tidigare uppgett att han känner sig redo för större uppdrag.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Frågan på mångas läppar just nu är huruvida klubben kommer att värva in en ersättare eller om ersättaren redan finns i dagens trupp. Personligen tror jag på det sistnämnda, Daniel Nordmark har länge varit en spelare jag önskat mer speltid, men magkänslan säger att valet faller på någon annan. Rasmus Lindgren är en tänkbar ersättare och han har visat att han håller för uppgiften, det är för övrigt ett namn att bygga vidare på om nu Mahlangu drar vidare efter hösten.


“Det är en ung men mogen mittfältare som kan få sitt genombrott. Trots på bekostnad av en skada är det ett faktum att chanser kommer genom tillfälligheter och då gäller det att förvalta möjligheten”

bbl_jimmy_fors

 

1 kommentar

  1. Grymt må man säga för May som verkligen var på G men onekligen den enes död, den andres bröd…

    Lorent lär säkert dyka upp i spekulationerna nu när Atta är tillbaka (& Jesper B finns ju som back-up), men vore onekligen spännande om Rasmus fick sitt genombrott nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*