Olof Friman: “För mig betyder supporterskap att stötta”

180802 Tifo på Olympia inför fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Norrby den 2 augusti 2018 in Helsingborg. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Detta är intervjuserie med, och om, supportrar. Jag vill med denna idé, att göra en intervjuserie om och med HIFare i alla åldrar, lyfta fram det som enligt mig är det viktigaste som den svenska fotbollen har – sina supportrar!

Först och främst, kan du berätta lite om dig själv?

HIF:are född 1982. Uppvuxen i Bårslöv. Fru (uppvuxen i Påarp) & Barn på 5 och 3 år. Flyttade till Lund i samband med studierna 2004 och flyttade hem till Helsingborg 2013. Bor nu i villa i Mörarp. Fritiden handlar om familjen, båda barnen går på Mörarps IFs gymnastik med stor entusiasm. När jag får tid över gillar jag att ta en promenad, spela FIFA eller se en bra film. Jag jobbar med IT.

Varför började du följa HIF?

Morfar var inbiten HIF:are och jag blev avundsjuk när min storebror fick följa med på Olympia. Min far gick med grannen på en del matcher och vi fick följa med. Stämningen var magisk när det var ståplats på södra, östra och norra. Tidiga minnen är när vi mötte Aston Villa och även första bortaderbyt i Malmö. Sen hittade jag andra intressen i några år och det var egentligen först när jag flyttade till Lund som suget att följa HIF kom tillbaka. Det blev ett sätt att hålla kontakten med Helsingborg och det blev en viktig del av min identitet. Under åren i Lund hade vi som tradition att åka till Farum och se träningsmatchen mot Nordsjälland och jag såg många matcher på Glorias. På en återträff fick jag kontakt med en vän från grundskolan som drog med mig till Olympia. Året efter skaffade jag årskort och har fortsatt sedan dess.

Vad skulle du säga att du är för typ av supporter?

En rödblå.

Vad är supporterskap för dig?

För mig betyder supporterskap “att stötta”. Jag gör det för egen del med mitt engagemang i Mjölkkossan, med att vara och höras på Östra och med att dra med så många jag kan på matcherna.

När du går på Olympia, från vilken sektion ser du matchen? Går du med någon speciell person eller personer eller varierar det?

Östra. Går med goda vänner och försöker få med mig en eller två som går ibland.

Vilket är ditt bästa HIF-minne?

Finns många att välja mellan. Trippeln är nog det allra finaste. Stunderna före under och efter matcherna är också speciella.

Vilket är ditt sämsta HIF-minne?

Freddy Fautel och när vi åkte ur mot HBK.

Vilken är din favoritspelare i HIF? Både historiskt och i dagens trupp?

Historiskt är det nog ”Stoffe”. Han gav alltid allt och gjorde laget bättre. I dagens trupp får det bli Rasmus Jönsson tätt följd av Max Svensson.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*