Nya bekantskaper

Nu har det gått några matcher och vi börjar kunna se vad de nya spelarna går för. Här kommer ett kort (för mig) inlägg som tittar på deras insatser sedan premiären:

Pär Hansson sades vara en stabil men inte spektakulär målvakt. Kanske är han både och i alla fall? I alla fall har vi fått se Pär göra ett par riktigt bra räddningar (tex mot GAIS). Pärs luftspel är bättre än vad vi varit vana vid de senaste åren. Även fotspelet är bra och vi har fått se färre bollar upp på läktarna och fler till offensiv adress. Det känns tryggt när backlinjen passar bakåt även i pressade situationer. Agerar på större yta än Daniel Andersson. Har bra utkast och sätter igång spelet bra. Återstår att bevisa att han är bättre på linjen än Daniel Andersson som en bra dag är rent överjävligt snabb i reaktionerna. Som det sett ut de första tre matcherna finns nog ingen anledning att byta. Fortsätter Pär att utvecklas eller kommer det en reaktion så småningom?

Markus Holgersson är ingen tekniker eller säker passningsspelare. Har dock hyfsade inlägg och bidrar med sin längd till ett säkrare försvar mot inlägg och vid fasta situationer. Känns som att han fortfarande anpassar sig till tempot i allsvenskan och känner sig för. Tar för sig mer och mer. Har säkert mer att ge när han vågar spela ut och kommit in i tempot. Tendenser till överlappningar med Sundin har vi fått se några gånger. Jag är inte säker på att Wahlen tar tillbaka sin plats utan vidare.

Erik Sundin är snabb och löper gärna på djupet. Är ingen stark närkampsspelare och bollmottagningen är sådär. Fin speluppfattning dock, som redan resulterat i assist och mål. Erik representerar en spelartyp som HIF verkligen saknat (Luton undantagen) de senaste åren, en spelare som vill ha bollen på yta och sedan vinner den genom sin snabbhet. Är definitivt med i diskussionen om en plats i startelvan.

Tobias Holmqvist är inte ny i truppen, men har spelat såpass lite i A-laget att det lilla vi fått se i år är intressant att kommentera. I år har vi inte fått se Holmqvist så mycket i boxen, men inhoppen i allsvenskan förra året och träningsmatcherna gav i alla fall mig intrycket av att Tobias var lite av en måltjuv. Med sin fysik borde han även kunna fungera som target. Tobias är lång men absolut inte långsam. Dålig bollmottagning i det jag sett hittills och även ganska dålig styrsel på nickskarvarna. Inte så lyckad som target med andra ord. Spelsinnet får vi också tills vidare sätta ett frågetecken då hans löpningar/passningar inte stämt så väl med tex Henkes intentioner. Därför blev jag överaskad när att Holmqvist vid ett par tillfällen högg i djupled med smarta löpningar. Kanske finns där ett spelsinne ändå? Djupledsspelare med halvbra bollmottagning, känns inte det lite som en lång variant av Fredrik Olsson? Jag hoppas och tror att Tobias har mer att visa.

I nästa inlägg återkommer jag med en kort analys av hur Makondele, Ekstrand, Nilsson och Landgren utvecklats sedan förra året.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*