Ny tuff match väntar

Foto: Bjarki Tordarson

Vinsten senast visade att det finns kvaliteter i laget. Den gav fansen hopp och laget fick andas lite i bottenstriden. Men än är det inte över. 

Foto: Bjarki Tordarson
Accam och Dahlberg har haft kul ihop hittills. Fortsätter det i morgon?
Foto: Bjarki Tordarson

I morgon väntar ännu en tuff match för HIF när man åker till Göteborg för att ta sig an Häcken. I och för sig slipper man Rambergsvallen men det är inte bara arenan som har gjort att HIF haft svårt för Göteborgslaget.

“Vi vill vara kompakta, både i anfall- och försvarsspel. Ha ett kollektivt anfallsspel och kunna vinna tillbaka bollen där vi tappar den. Blir vi utspridda så är de oerhört bollskickliga och de kommer att spela mellan oss. Vi är ganska bra förberedda på hur det kommer att se ut där uppe imorgon. Vi har en bra känsla när det gäller Häcken också.” säger Karl-Gunnar Björklund till HIF.se

HIFs assisterande tränare är trots läget nöjd med att få möta Häcken efter förra omgångens vinst mot Elfsborg. “De är ganska lika. Spelskickliga lag med stort passningstempo och mycket rörlighet. Vi måste vara lika observanta i vårt försvarsspel och vara ännu skickligare och noggrannare i vårt anfallsspel. Det känns väldigt bra.” säger han till HIF.se

Matchtrupp
5. Mårtensson, 7. Lindström, 8. Pálsson, 10. Santos, 11. Smárason, 14. Holgersson, 15. Krafth, 16. Dahlberg, 18. J. Larsson, 19. Bojanic, 20. Boateng, 21. C. Andersson, 22. Linde, 25. Accam, 26. P. Larsson, 28. Uronen, 29. Björkman, 30. Hansson.

1 kommentar

  1. Jag tror ändå betydelsen av arenan inte ska underskattas: genom åren har man förstått att många motståndare sagt att åka till Hisingen är den värsta bortamatchen, och då har de inte nämnt Häckens kvalitéer som ett lag ens!

    Men med det sagt är Häcken fortfarande ett mycket bra lag så på förhand är en pinne godkänt: Dock jag tror den mentala boost man fick av vinsten mot Elfsborg ihop med arenabytet gör att det blir ett trendbrott och första vinsten över Häcken på mycket lååång tid….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*