Nu vill Conny ha utdelning

Nu behöver vi hitta målet. Spelet fungerar ganska bra och vi skapar målchanser men får för dålig utdelning. Så summerar Conny Karlsson matchen mot Gais.

HIF-tränaren är framför allt nöjd med första halvlek, fram tills baklängesmålet kom. Christoffer Andersson var ju mäkta förgrymmad över att han fick målskyttens armbåge i nacken men Conny vill inte uttrycka någon åsikt om den situationen.

– Förra säsongen gjorde vi inte så många fler mål i början av säsongen men vi lyckades oftast peta in de som behövdes för att få segrarna. Där har vi inte samma flyt i år, konstaterar han.

Apropå situationen vid målet, känns det inte som om det varit ovanligt mycket diskussioner om domarinsatserna redan?

– Den diskussionen är vi i så fall inte ensamma om i allsvenskan. Jag har ju varit i Norge tidigare och följer fortfarande norsk fotboll och där har man precis samma situation.

– En starkt bidragande orsak till att snacket kommer är ju alla dessa kameror som finns på arenorna nu och som gör att vi alla – utom domaren – kan se kanske tio repriser på den situation som han ska avgöra på någon sekund.

Men domarmisstagen jämnar väl ut sig över en säsong, brukar man säga?

– Det är nog så men det kan vara jobbigt att drabbas av några missar i inledningen av säsongen. Se på Blåvitt som råkat ut för ett par sådana missar redan nu. Det kan stöka till det och de tappade poängen hänger ju med resten av säsongen också. Om man råkar ut för en miss på våren och en på hösten är det kanske lättare att stå ut med än om flera kommer på rad?

Över till något helt annat, matchen på lördag mot Åtvidaberg går på konstgräs. Nu är det varannan natur- och varannan plast. Är det problem med att ställa om när det är så tätt mellan matcherna?

– Nej, jag tycker egentligen inte det. Att vi skulle ha särskilda problem med konstgräset är en myt. Jag räknade över häromdagen och kunde konstatera att av de senaste elva matcherna på konstgräs har vi förlorat fyra. Dagens konstgräs är så likt naturgräset att det inte ska innebära något problem.

Åtvidaberg är nykomlingar men har gått riktigt bra i inledningen. Hur bra koll har ni på dem?

– Eftersom Reine sett dem i flera matcher tycker jag att vi har så bra koll som vi behöver. De är ett bra lag och några av spelarna känner jag ju igen sedan förra gången de var uppe i allsvenskan.

Hur är det med skadeläget?

– Vi uppmärksammade ju Tomas Sörums ljumskproblem i tid och tog därför honom av både matchen och träningen så förhoppningsvis ska det inte bli långvarigt. Hur länge han är bort vet ingen för närvarande. Men nu kom ju Sundin tillbaka så antalet är detsamma. Alvaro Santos har en bit kvar innan han är färdig, även om han var med på bänken mot Gais.

1 kommentar

  1. OK för att vi skapade lägen i första men i andra kändes det först farligt i slutet, typ sista kvarten när GAIS:arna blev tröttare & tröttare och la sig för att ta en paus så fort något som kunde tydas som kroppskontakt med en HIF:are var på väg att uppstå…

    Också något för domarkåren att ta tag i då det om något är spelsabotage och när det var så uppenbart att de spelade över, för huvudskadorna var lätträknade och endast då har domaren rätt att bryta spelet & kalla på medicinsk vård!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*