När sanden blev till guld!

Det var den 28 oktober 2009, Henrik “Henke” Larsson gjorde sin sista match för HIF, samtidigt tackade legendaren Bosse Nilsson för sig och en mindre spelarflykt vidtog. Ovanpå allt så presenterades Conny Karlsson strax därefter som HIF´s nye tränare. Kunde livet verkligen bli värre?

Det enda positiva jag såg just då var att Conny Karlsson bevisligen kunde krama ur det mesta ut ett mediokert spelarmaterial-vad skulle han kunna göra med en på papperet bättre trupp som vi tyckte att HIF förfogade över. Så kom våren 2010, en försäsong där bra insatser varvades med mindre bra matcher. Men man såg ett embryo till något vi inte sett på Olympia på länge, ett fotbollslag. Tidigare år har HIF varit en väldigt ojämn samling spelare kryddat med en eller ett par “Stjärnor” som affischnamn. Nu var det tunnsått med stjärnor och de enda var i princip Erik Edman och Marcus Lantz. 2010 års säsong började i en rasande fart och hux-flux låg Connys lagbygge först i tabellen.

Under sommaren började dock problemen, den ene av lagets “stjärnor” började krångla med sin kontraktsförlängning och prestationen på honom och hela laget sjönk efter att han tillsammans med sin agent fört förhandlingarna mer i media än vid förhandlingsbordet.  Efter säsongen så tackade HIF nej till att förlänga med honom och alla förståsigpåare kliade sig i huvudet-att nobba allsvenskans bäste mittfältare 2010 verkade ju inte klokt?

Undrar förresten hur Marcus Lantz känner sig idag, han lämnade ju HIF för att han ville vinna titlar och HIF har nu vunnit både Supercupen och Allsvenskan samt ligger bra till för att försvara segern i Svenska Cupen från förra året.

Nä, jag är inte bitter monologen med  Robert Gustafsson kommer upp som en mental bild i min  skalle och jag tänker tillbaka på den bittra tonen från reportaget i Offside om Marcus Lantz  under våren 2011.

HIF var ju först ingenting utan Henke, sedan ingenting utan Lantz, Ekstrand, Nilsson, Gerndt och Jönsson. Nu står man där som solklara vinnare av Allsvenskan 2011 med tre omgångar kvar att spela. Imponerande att man även cashat in i runda slängar 80 miljoner på spelarförsäljningar under året

Det är bara att lyfta på hatten för det mirakel som Conny och alla andra i och runt HIF har utfört och det är nog många experter som räknat ut HIF gång på gång som bör se sig om i en spegel sett över säsongerna 2010-211 är HIF det solklart bästa laget i Sverige.

Nu ska vi fira!

Stefan Christensen

7 kommentarer

  1. GRATTIS!!! Till Laget; Till Ledarna och till alla supportrar!!! Äntligen är vi vinnare och så vackert HIF ledsagats fram denna säsong. Jag är full av beundran inför Conny, Reine, PO mfl och inför truppen från början fram tills nu. Jesper Jansson!!! Tack! Vi är bäst och vi har pengar på banken och redan idag en finfin trupp inför nästa säsong! Jag har tvivlat och kritiserat både ledare och spelare och det är väl ett tecken på hur vi lever med denna livgivande företeelse som heter allsvensk fotboll! Så gott att vara HIF:are idag….

  2. Kan ju hoppas att det är en ny glansperiod likt den som när IFK var som störst. Fast nu heter laget Helsingborgs IF. Samt att klubben utväcklas till den storklubb som alla säger saknas i svensk fotboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*