”Men känsla är positivt och vi sliter varje dag för att ta mer poäng”- Alexander Tengryd

190308 Assisterande tränare Alexander Tengryd under en träning med det allsvenska fotbollslaget Helsingborg den 8 mars 2019 i Palma. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

HIF tar ikväll emot IFK Göteborg hemma på Olympia i en för HIF väldigt viktig match. VI tog ett snack med HIFs assisterande tränare Alexander Tengryd för att höra hans tankar om motståndet.

Hur är stämningen i truppen?

Stämningen i truppen är fortsatt god, spelarna jobbar målmedvetet. Vi har blivit fler spelare i truppen vilket skapar fler möjligheter för hur vi vill formera laget.

Hur har träningsveckan sett ut? 

Träningsveckan har sett ut som vanligt där vi riktat in oss på hur vi ta oss an ”Blåvitt”, defensivt som offensivt samt att säkerställa vår fysiska status.

Hur ser du på IFK Göteborg som motståndare?

Ett lag som jagar den yttersta toppen, man har spetsat till truppen med ett par spetsspelare. De är kontrings- och kombinationsstarka. När man väl pressar sina motståndare är det svårt att komma ur deras grepp, men precis som alla lag har dem saker i sitt spel som passar vårt sätt att spela.

Efter matchen mot IFK har det gått 20 matcher, en tredjedel av Allsvenskan spelad. Hur ser du på de två tredjedelar som spelats? 

Många bra prestationer där vi hade önskat att vi fått bättre poängen utdelning, men som nykomlingar har vi genomfört många bra matcher. Det är jämnt mellan åtta lag så det kommer bli ett race dem sista 10 omgångarna för ett nytt kontrakt. Men känsla är positivt och vi sliter varje dag för att ta mer poäng

HIF kommer till spel med följande trupp:

Matchen spelas på Olympia med start klockan 19.00. Har du ännu inte införskaffat någon biljett så kan du göra det här

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*