Mellberg lämnar sitt uppdrag

200830 Helsingborgs tränare Olof Mellberg på presskonferensen efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Djurgården den 30 augusti 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0048

Helsingborgs IF och Olof Mellberg är överens om att avsluta samarbetet efter säsongen 2020. Matchen mot IFK Norrköping på söndag blir huvudtränarens sista i klubben.

Olof Mellberg tillträdde som ny huvudtränare för HIF i september 2019. Klubben var då i en prekär situation men lyckades under Olofs ledning att säkra det allsvenska kontraktet med god marginal och avsluta säsongen på en tiondeplats.

Under 2020 har det gått tyngre och igår, måndag, stod det klart att klubben degraderas till Superettan med en match kvar att spela. Parterna är nu överens om att avsluta samarbetet efter matchen mot IFK Norrköping på söndag.

– Det är med stor besvikelse och ledsamhet jag konstaterar att vi degraderas till Superettan. Det har varit ett år fullt av motgångar där jag tyvärr inte lyckats göra tillräckligt för hålla kvar klubben i Allsvenskan. Hade vi lyckats ta oss igenom den här svåra perioden och klarat oss kvar tror jag att vi hade kunnat sikta högt i Allsvenskan 2021. Nu blir det istället en nystart i Superettan och då tror jag det är bättre att någon annan tar vid, säger Olof och fortsätter:

– Vi har trots negativa resultatet haft positiv energi inom föreningen, mycket tack vare all personal på Olympia, starkt stöd från supportrar (tyvärr mest på distans) och en spelartrupp och stab som kämpat hårt in i det sista. Jag vill tacka styrelsen för förtroende och bra samarbete och jag vill också rikta ett särskilt tack till Helsingborgarna för ett väldigt varmt mottagande och omhändertagande i staden under året jag varit här. Jag har lärt känna många fantastiska människor som jag hoppas och tror snart kommer ha ett allsvenskt lag i staden igen.

– Vi har all respekt för Olofs beslut och ansvaret han tar. Trots att det blev ett sportsligt misslyckande har han hjälpt oss att bygga upp en grund för en mer professionell verksamhet runt vårt A-lag och det är vi givetvis tacksamma för. Vi vill tacka Olof för ett gott samarbete och arbetet han gjort för klubben, säger Krister Azelius.

Källa: HIF.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*