Med lite finsk sisu gick det

Foto: Bjarki Tordarson

När Emil Krafth fick problem med knät på uppvärmningen så fick Jere Uronen hoppa in med kort varsel. 

Foto: Bjarki Tordarson
Trots smärtor spelade Uronen 90 minuter.
Foto: Bjarki Tordarson

Det var efter uppvärmningen som den finske ynglingen fick veta att han skulle starta matchen. “Inte mycket att göra då vi saknar ytterbackar. Det var bara att bita ihop. Finsk sisu.” säger Jere Uronen till Helsingborgs Dagblad.

Med bara två träningar i kroppen sattes han in bakom den den offensivvillige Darijan Bojanic. “Jag sa till Jesper Björkman (mittbacken) att sätta bollarna på Christoffer Andersson på andra kanten så att han fick följa med mer i anfallen. Det handlade om att tänka smart.”

Trots att han tänkte till och försökte spela smart så medger han att det gjorde ont att spela 90 minuter. “De första 60 minuterna gick bra, men sedan gjorde det rejält ont.”

Tanken var att 2014 skulle bli finländarens år efter den knäskada han drogs med under förra säsongen. Men en hjärnskakning mot AIK och en skada strax innan omstarten efter VM-uppehållet har gjort att även denna säsongen har gått i skadornas tecken för den 20-årige ytterbacken.

“Det tar tid att hitta formen efter att man skadat sig. Det är kul att få spela, nu behöver vi bara vinna också, men det är någon detalj som saknas i vårt spel.” säger han till HD.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*