May Mahlangu allt närmare MFF?

Ryktet att MFF, numera med fd HIF-tränaren Hariede som huvudtränare, har pågått allt sedan May bestämde sig för att lämna HIF som Bosman. Kommer nu ytterligare en fd HIF:are att sälla sig till lillebror i söder?

Kvällsposten har pratat med Tokelo Rantie som lämnade Malmö i somras – för en och en halv vecka sedan ringde Mahlangu till sin vän och landslagskollega för att få en bild av MFF.
– Då hade han inte bestämt sig, men jag vill att han ska gå till Malmö och jag vill inte lämna honom ensam i det beslutet så jag sa “May, det här är det bästa du kan göra. Om du kan gå till Malmö så kommer det vara ett av det bästa beslut du har fattat när du tittar tillbaka på din karriär”, säger Rantie till Kvällsposten.

Foto: Bjarki Tordarson
Mahlangu – Snart i ljusblå tröja?
Foto: Bjarki Tordarson

För en veckas sedan sa Åge Hareide så här om May Mahlangu:
– Ja, vi undersöker möjligheten med May, men den är lite svår att hitta. Malmö hade redan undersökt möjligheten att värva May innan jag kom till klubben, men då fick man besked från hans agent att han inte skulle till Sverige, sa han till fotbollskanalen.se.

– May har ett väldigt bra tempo och är väldigt snabb. Han är en bra tvåvägsspelare som är väldigt snabb i defensiva löpningar och han är bra på att täcka ytor. Bra på att hjälpa till defensivt med sin fart. Han har internationell erfarenhet vilket är väldigt viktigt.

 

bbl_fredrik_ymer

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*