Mattias Lindström: “De bästa i laget ska spela oavsett om du är 37 eller 17”

201223 Helsingborgs assisterande tränare Mattias Lindström poserar för ett porträtt under en tränarpresentation den 23 december 2020 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261

I veckans avsnitt av AOH-Podden var som vanligt Mattias Lindström gäst. Denna veckan fick han bedöma vårsäsongen, ge sina synpunkter på åsikten om mer ungdomar i startelvan samt berätta om vad som komma skall.

Om du får bedöma vårsäsongen, är det godkänt eller icke godkänt?

” – Knappt godkänt. Jag vill ändå ge det godkänt, jag kan inte ge det underkänt efter åtta matcher det tycker jag är för tidigt. Då tänker jag på att vi inte har fått den poängskörden som vi har velat och att vi stundtals har fått slita, i slutändan får man slita för alla poäng, men lite för hårt.”

“Nu kommer vi halka efter i tabellen eftersom vi kommer tappa när de andra spelar men vinner vi bara våra hängmatcher så är vi ikapp igen.”

Som supporter hade jag ju önskat att ni hade fått in fler yngre spelare i startelvan, kan du hålla med om det?

” – Jag satt faktiskt tidigare och tänkte på det, just det här med ålder på spelare för vi har haft mycket diskussioner, jag pratar mycket med Alvaro och Dahlberg likadant. Lite nu med Adam [Kaied] när han fick chansen, att bästa spelaren spelar, oavsett var man kommer ifrån eller vilken ålder man är. Den filosofin vill vi ha och bästa laget ska spela oavsett om du är 37 eller 17. För det är alltid så… “Han är för ung” och all det, men det vill man alltid sudda bort för är man tillräckligt bra så ska man spela.”

För… Samtidigt handlar det ju om att bygga ett lag för Allsvenskan också?

” – Ja, Absolut. Men säg så här… Du har Lindegaard, du har Granen, Landgren och Rasmus. Duktiga spelare som är HIF:are. Som tränare och även som spelare och som trupp så är det en konkurrenssituation. På tre år så kunde det här laget spela om topp 3 i Allsvenskan. Men det vänder så jävla fort i fotboll överallt med spelare som försvinner och tränare som försvinner. Man vill spela det bästa laget helt enkelt, det är så man tänker som tränare.”

Vad vill ni förbättra under uppehållet?

“Vår offensiv vill vi förbättra, hur vi gör det? Ja, det får vi ju träna på såklart. Men det är ju lite som du sa innan att man skruvar lite och lite i positionerna. Hur vet vi inte riktigt, eller det vet vi men vi måste träna på det också. Självförtroendet. Det låter kanske flummigt men att vi får in ännu mer i truppen att vi trivs ihopa och att vi kan få in ett självförtroende som gör att spelarna inte blir rädda för att misslyckas.”

“Ett flow i anfallspelet och att det inte blir så låst, utan en känsla av att röra sig helt fritt i anfallsspelet. Lite mer power, attackfotboll, det vill vi ha också.”

Hur ser schemat ut nu under uppehållet?

” – Vi har ledigt nu under den här veckan. Sen så drar vi igång med försäsong nu kan man säga, vi spelar ju inte förrän 11:e juli så spelarna har fått sina schema nu. Vi tycker att det är viktigt att de håller sig borta från Olympia så att de kan ladda mentalt. Sen kommer de tillbaka och då startar vi upp ganska rejält med träningsläger i Hässleholm av alla ställen (Skratt). Det är Superettan vet du, då får man åka till Hässleholm istället för Båstad (Skratt). Så vi ska till Hässleholm i tre dagar på ett miniläger. Inga matcher utan bara ett läger. Så där bränner vi på med tuffa dubbelpass.”

“Sen kommer vi försöka lägga in lite träningsmatcher. Det är lite lurigt. Allsvenska lagen är ju uppbokade, Superettan går på semester, Division 1-lagen spelar, De danska lagen har ett jävla pussel och ta sig hit. Så vi letar matcher men det är inte så lätt om jag ska vara ärlig.”

Intervjun ovan var bara att kortare utdrag från intervjun och du kan såklart som vanligt lyssna på HELA intervjun i AOH-podden på Spotify eller på Acast. För enkelhetens skull har vi lagt spelarna nedan och det är bara att lyssna. I veckans avsnitt var även Kristoffer Schönbeck, Damernas Huvudtränare gäst i studion så det finns gott om godbitar i veckans avsnitt.

https://shows.acast.com/AOH-Podden/aoh-podden-7-varen-lindstrom-och-schonbeck

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*