Målvaktstränare lämnar för TFF

Helsingborg dåvarande P16s spelare lyssnar på instruktioner från tränare Patrik Abrahamsson (i mitten) under en finalmatch mellan Helsingborg och Lund under EskilscupenFoto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

24-årige målvaktstränaren Patrik Abrahamsson förstärker Trelleborgs stab runt herrlaget men kommer även vara involverad i de äldre akademilagen. Det är en roll på heltid där Patrik också har ett ansvar att lägga en grund för en ny utbildningsplan för föreningens målvakter, en uppgift som han har erfarenhet från sin tid i HIF

– Jag känner mig redo att ta nästa steg och när TFF hörde av sig och presenterade sina tankegångar och ambitioner kände jag att det är precis i linje med det jag själv vill samtidigt som jag ser fram emot att sätta min prägel på verksamheten kring målvaktsspel i klubben, säger Patrik Abrahamsson till TFFs hemsida

Som målvakt på planen började karriären i Påarps GIF i ung ålder och sedan gick resan vidare till HIF, Eskilsminne och Landskrona för att som 17-åring bli kontaktad av Bolton Wanderers och flytta till England. I England avslutades också den aktiva fotbollskarriären via en knäskada men där började också en tränarkarriär.

– Under rehabperioden fick jag möjligheten att gå några inledande tränarutbildningar samtidigt som jag var målvaktstränare för de yngre målvakterna i Bolton. Jag trivdes väldigt bra med tränarrollen och när jag flyttade hem till Sverige kändes det naturligt att söka till en utbildning i Eslöv och samtidigt kontakta HIF och visa intresse för att bli tränare i klubben.

Inledningen i HIF var som en del av tränarstaben i U14 för att under 2021 ha avancerat till att vara assisterande tränare i P19-laget samtidigt som han varit målvaktstränare för ungdomarna i klubben.

– Det har blivit närmare sju år i HIF varav de senast tre åren på heltid så det känns verkligen som jag gjort en resa från det jag flyttade hem igen, säger Patrik Abrahamsson.

– Jag brinner för att utveckla målvakter och målvaktens roll i det kollektiva, alltså samspelet mellan målvakt och backlinje, vilket jag ser fram emot att få göra i TFF. Jag har fått en bred erfarenhet från min tid i HIF, men också från min roll som målvaktstränare i P06-landslaget där jag fortfarande kommer att vara kvar.

Vi på AOH önskar Patrik lycka till i sin nya roll/klubb

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*