Lunds BK lånar mittback från HIF

Sen ett tag tillbaka har  “Matti” Freij tränat med Lunds BK, nu står det klart att han under 2013 kommer att spela med laget också.

Lundalaget väljer att låna in spelaren som i år kom precis utanför A-lags truppen, mittbacks positionen är som bekant väl bemannat i HIF och speltid på en hög nivå gynnar Freijs fortsatta utveckling som fotbollsspelare. I Lunds BK kommer han med all sannolikhet vara en startspelare och bli delaktig i ett av topplagen i “Söderettan”, hade han stannat kvar i HIF är risken stor att han blivit en del av “Akademilaget” i division två och Lund får därför ses som ett steg i rätt riktning.

mattias_freij

“Matti behöver speltid och valde därför att komma hit. Det är en snabb mittback och en lagspelare. Vi ser honom som en startspelare” – Bosse Cronqvist, sportchef i Lunds BK

Med Freij faller en pusselbit på plats i lagbygget för Lunds BK, nu söker man bara efter ytterligare en målvakt efter att ha tappat både Otto Martler och Festim Bytiqi från fjolårets trupp. En målvakt man hoppas knyta till sig uppges vara Kristianstads Christoffer Ekelund, men enligt starka källor är HIF:s Linus Müller också aktuell – om inte han blir placerad  i akademilaget.

Fakta om Mattias Freij:

Ålder: 18 år (Blir 19 i år)
Position: Mittback
Moderklubb: Rydebäck
Senaste klubb: Helsingborgs IF
Aktuell: Utlånad till Lunds BK 2013

bbl_jimmy_fors

 

5 kommentarer

  1. Han får göra en omvänd Joel (eller Oscar Röningberg) och återvända till HIF via “Krubban” istället för komma till HIF…

  2. FredrikUno – Han kan göra en omvänd Joel, men Rönningberg kom väl (likt sin talangfulle bror) från Torns IF.

    Boriero – Det var snack om det och han har ett erbjudande att ta ställning till, dock är frågan vad som ger mest – Sitta på bänken i superettan eller spela regelbundet i division ett/två?

  3. Så sant, var det inte där också Tobias Holmqvist kom från när han gick till HIF?

  4. Tobbe kom till Lunds BK efter en sejour i Hammarby (som köpte honom av HIF). Hans moderklubb är Uppåkra IF och där spelade han innan han blev ungdomsspelare i Helsingborgs IF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*