Lindströms attacker ger resultat

“Vi kan bli lite tydligare i vårt passningsspel och vi ska få in mer folk i boxen. Jag vill att fler följer Lindströms exempel och attackerar.”Foto: Bjarki Tordarson

Även om Roar Hansen givetvis inte kan vara annat än nöjd efter utklassningen av Gefle så är han dagen efter tydlig med att det fortfarande finns utrymme för förbättringar. Samtidigt gläds han åt de positiva intrycken som han fick dela med drygt 10 000 åskådare på Olympia. Och han tycker att Mattias Lindströms (bilden) attackvilja är ett föredöme. Kanske inte så märkligt med tanke på att “gubben” fortsätter att leda skytteligan och nu dessutom blivit historisk med mål i alla de första sex omgångarna.

-Något som jag tyvärr tycker glöms bort efter en sådan här match är vårt utmärkta spel i försvaret. Allt fokus hamnar på anfallsspelet när vi gör fem mål, men glöm inte bort att vi tog bort Gefles hyperfarliga anfallare Mikael Dahlberg och Jacob Orlov, säger HIF-tränaren.

David Accam och Alejandro Bedoya har växlat positioner de senaste omgångarna och vi på läktaren har kanske börjat fundera på varför?

-Det handlar helt enkelt om att båda kan spela både på kanten och i anfallet och då väljer jag den uppställning som jag tror kommer att passa bäst mot motståndaren för dagen, förklarar Roar. Att kunna spela på flera positioner är ju en styrka. Se på exempelvis killar som Christoffer Andersson som kan variera mellan fyra olika platser i laget.

Det har lossnat för Robin Simovic, börjar du bli orolig för att större klubbar ska komma och rycka i honom när transferfönstret öppnar i sommar?

–  Nej, det bekymrar jag mig inte om. Killen har precis börjat leverera och gjort fyra mål, men det behövs nog lite mer för att de stora proffsklubbarna ska börja intressera sig. Jag räknar med och hoppas att vi får behålla honom. Vi har ju skrivit kontrakt över tre och ett halvt år.

Gefle var ju en match där alla supportrar krävde seger – kände du extra press?

–        Det som egentligen upptog mina tankar inför matchen var att vi nu skulle möta och försöka besegra samma motståndare som vi mött för en månad sedan. Det är inte alltid självklart att man lyckas med en sådan uppgift. Men det gick ju bra.

I nästa omgång väntar Syrianska, hur ser du på den uppgiften?

-Jag har fått höra att HIF hade två konstiga matcher mot Syrianska förra året och jag vet ju att det kan vara jobbigt att möta dem på konstgräset i Södertälje, men vi åker med ambitionen att vinna. Jag har inte hunnit titta på dem så mycket än, men jag är medveten om att de är ett humörlag.

Flera av de väntade topplagen har radat upp oavgjorda resultat, gläds du åt deras poängförluster?

– Nej, dels är vi fortfarande bara i början av serien, dels koncentrerar jag mig i första hand på våra egna resultat och slutligen så brukar jag inte frossa i andras olycka, konstaterar Roar. Sedan tittar jag nog mer på de andra resultaten när vi kommer mot slutet av serien. Än så länge är jag mer intresserad av att se hur de spelar för att vi ska förbereda oss på bästa sätt tills vi möter dem.

Roar gläder sig för övrigt lite extra åt Mattias Lindströms formtopp.

-Han gör precis rätt som vågar attackera i boxen och det är ingen tillfällighet att han gjort flest mål. Jag vill se att de andra tar efter honom.

1 kommentar

  1. Nä, lätt att glömma hur bra försvaret var: efter målet var det en hörna som nickades strax utanför ena stolpen och Orlovs nick i andra som tog utsidan av stolpen, som utgjorde enda chanserna för Gefle…
    Om än LIndström brände straffen igår har han visat klass innan från 11-meterspunkten, så ganska säkert vem som lägger en ev. straff på söndag -:) Kanske Simovic vill ha ett ord med i laget dock…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*