Lindström till AOH: “Vi vill jättegärna se honom i HIF i framtiden”

210914 Helsingborgs Benjamin Acquah jublar med lagkamrater efter 1-0 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Trelleborg den 14 september 2021 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0115

Benjamin Acquah anlände under sommaren på lån till HIF och Helsingborg. Ghananen har som bekant en utköpsklasul i sitt avtal och från ledarhåll ser man gärna att Acquah ansluter på permanent basis. Det säger Mattias Lindström i en intervju med AOH.  

Benjamin Acquah kommer in och gör ett mål, hur ser ni på hans utveckling?

” – Vi tycker han är duktig. Vi är väldigt imponerade över hans egenskaper, han är en jätteduktig fotbollsspelare. När man tar en sådan spelare så långt från Sverige med en annan kultur och en ung spelare som inte har bott hemifrån tidigare och sätta dem i en lägenhet här i Helsingborg så kan det ta tid. Men han har anpassat sig jättesnabbt, både till spel och det sociala här i Helsingborg. Det är en spelare som vi… Det får ju “Granen” svara på men vi i ledarstaben vill jättegärna se honom i HIF i framtiden så klart.

“Den kan jag ta på mig själv annars (Skratt). Men jag vet att både Jörgen och Sven tycker det också. Det är en jätteduktig spelare.”

Hur har han kommit in i gruppen?

” – Han håller sig lite för sig själv men det är inga problem så. Sköter sig på planen och utanför planen. Inga problem alls.”

Det är dock inte den enda spelaren som det kommer behövas tas beslut om. En annan spelare är Sidny Lopes Cabral som kom anlände i början av säsongen och har tränat en hel del med A-laget den senaste tiden.

Lopes Cabral har tränat en hel del med A-truppen den senaste tiden, han blir väl överårig nästa år?

” – Jag tror det. Jag är inte säker. Nu tog vi in Blixt [Victor] som gör jättebra ifrån sig så det är kul och se. Nämen, vi har koll på Sidny och Lucas [Larsen] är med mycket och tränar också. Nu var inte Victor Göransson med och tränade idag men hade Victor varit med så hade vi varit 22 idag, alltså en man för mycket och behövt ha avbytare. Så vi får vara försiktiga med hur många vi tar med upp på träningarna så att vi inte blir för många på träningarna.

“Men Sidny är jättebra. Vi ser honom i U21. Han blandar och ger. Men något framtidssvar för honom just nu vet jag faktiskt inte.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*