Ligacup för U-lagen

I mars kickar Ligacupen för 17- och 19-åringar igång. – Det här är en utmärkt tävling att erbjuda våra klubbar som jobbar med elitförberedande verksamhet, säger Stefan Lundin, sportdirektör på SEF.

Svenska Cupen för seniorerna är en etablerad tävling. Förhoppningen är att Ligacupen för Pojkar A och Junior A ska bli lika etablerad. Lundin hoppas skapa intresse runt Ligacupen inte bara av talangutvecklande skäl.
Vi hoppas Ligacupens final kan spelas i samband med seniorernas final. Varför inte som förmatch. Jag tror det skulle vara en bra morot för de unga killarna och förhoppningsvis sätta dem en aning i rampljuset.

Två turneringar spelas, en för spelare födda 1994 och senare och en för spelare födda 1996 och senare. Lagen delas in i åtta 4-lagsgrupper, de åtta gruppsegrarna avancerar till kvartsfinal. Sedan följer semifinaler och final för vinnande lag.

Foto: Bjarki Tordarson
HIF:s U-lag på träning.
Foto: Bjarki Tordarson

Gruppspelet genomförs i enkelserie.

– Vi ser det här som ett pilotprojekt men jag har bara hört positiva reaktioner från klubbarna, så jag hoppas det här blir en bra tävling för spelarna , säger Lundin.

De tre gruppspelsmatcherna spelas helgerna 9-10 mars, 16-17 mars och 23-24 mars.
Kvartsfinalerna spelas 30 mars och de utslagna lagen spelar träningsmatcher mot varandra. semifinaler spelas på lämpligt datum i april samt finalen i samband med senioreras cupfinal 26 maj.

HIF:s U17 spelar sina gruppspelsmatcher enligt nedan:
9 mars – Trelleborgs FF (b)
15 mars – Malmö FF (h)
(Kl 16:00, Olympiafältet)
23 mars – Landskrona Bois (h)
(Kl 15:00, Olympiafältet)

HIF:s U19 spelar sina gruppspelsmatcher enligt nedan:
9 mars – Trelleborgs FF (b)
16 mars – Malmö FF (h)
(Kl 15:00, Olympiafältet)
23 mars – Landskrona Bois (b)

bbl_fredrik_ymer

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*