Liatorparn analyserar

Liatorparn tycker att HIF har fått en bra start på säsongen och tror stenhårt på att säsongen blir riktigt bra, om laget får behålla alla spelare.

– Det har ju blivit lite skador och haft folk borta och möblerat om lite, men ändå känns det inte som att det är någon panik så. Det finns ju rutinerat och bra folk på bänken. Alla känner sig trygga när de kommer in i sina positioner, tycker jag. Där har HIF gjort ett bra jobb, säger Liatorparn.

HIF har näst minst insläppta mål bakåt med sina tre baklängesmål. Det är ett bevis på att laget har en bra defensiv. Något som Liatorparn tycker om.

– Jag tycker att alla gör ett bra defensivt jobb, att de jobbar för varandra och det kommer HIF gå långt på. Liksom att de försöker fylla på med folk offensivt. Det är ju värt mycket att våga.

När HIF mötte IFK Göteborg i omgång 3, så fanns Liatorparn på plats på Gamla Ullevi för att se matchen live. En match som slutade 2-1 till HIF, efter att HIF vänt underläge från 0-1 till seger under de avslutande trettio minuterna av matchen.    

– Första halvlek var Göteborg riktigt bra, tycker jag. Då hade Helsingborg lite problem, kom inte riktigt rätt heller. Men sen tycker jag att HIF arbetade sig in mer och mer i matchen och sista 30 minuterna, så tar de över fullständigt.

– Det roliga var att HIF fick många skador på ytterbackarna men att HIF ändå malde ner Göteborg, de orkade inte. Det ser bra ut, att laget är starkt i slutet av matcherna.

För tre matcher sedan mötte HIF nykomlingarna Syrianska. Spelet från HIF var torftigt men ändå kunde HIF vinna med 1-0 efter mål av Rasmus Jönsson.

– Det är bra att vinna en sådan match även om spelet inte fungerar. Det är en styrka, tycker jag. Att man kan vinna även om att allt inte faller på plats. Det finns ju rutinerat och bra folk på bänken, som till exempel “Wahlen” (Erik Wahlstedt) som gick in och spelade från start mot Syrianska. Och jag menar att en eller två skador, det är inte hela världen, för jag tycker det är så bra folk på bänken. 

I söndags kom BK Häcken på besök till Olympia för att möta HIF. Matchen slutade 1-1 efter att Alexander Gerndt skjutit in sitt andra mål för säsongen. Liatorparn menar på att det inte var något skönspel.

– Det kunde ha gått hur som. Jag tycker att försvarsspelet såg lite svajigt ut och HIF vann inte lika mycket boll på mitten som de gjort i tidigare matcher. Det HIF ska ta med sig till matcherna i fortsättningen är att man skapar fler målchanser. Bara att jobba vidare.

Som tänkt är så kommer nästa Liatorparn analyserar, att äga rum efter derbymatchen mot Malmö FF den 24 maj. Tills dess har HIF utöver matchen mot MFF, spelat mot Gefle hemma (9 maj), AIK borta (16 maj) och Kalmar hemma  (20 maj).

– Den stora matchen är ju mot Malmö, så är det. Matchen blir tuff. Det är ju en riktig derbymatch och det kan gå hur som helst. Sådana matcher är alltid inspirerande att spela och det är nog mycket dagsformen som avgör där, tror jag. Sen vet jag inte riktigt var AIK står.

– Mot Gefle hemma känns det bättre än om det vore borta, för en match mot Gefle borta är inte rolig. Men jag undrar ändå om det inte kan bli rätt så tufft mot Gefle. De brukar vara rätt så svårspelade.

– Kalmar hemma gör ju denna samlingen till tuffa matcher. Alla matcher är ju tuffa men jag tycker ändå att HIF har ett så bra lag, att de ska kunna sy ihop det här på ett bra vis.

– Det ska bli intressant att följa hela vägen här, avslutar Liatorparn

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*