Lennartsson kan tvingas till förändringar. “30 Krig”

210722 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson deppar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Värnamo den 22 juli 2021 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0253

Som vanligt fick AOH en kort pratstund med Jörgen Lennartsson inför morgondagens match mot Vasalund. Huvudtränaren vill studsa tillbaka.

Hur går tankarna inför Vasalund?

” – De går som så att vi ska studsa tillbaka direkt igen. Vi är så klart missnöjda med förra matchen. Speciellt Andra halvlek. Det handlar om att studsa tillbaka direkt igen. Men så här är det hela tiden om vart annat, bra prestationer, dåliga prestationer. Vi söker efter den långsiktiga stabiliteten men det är bara att jobba vidare.”

Kan man ta med sig någonting från matchen mot Trelleborg?

” – Första halvlek defensivt var bra. Vi hade inga målchanser och de hade inte de heller men vi visste att det skulle bli en bli en svår match, första målet blir väldigt avgörande. Men nu blir det här en väldigt annorlunda match, de spelar på ett väldigt annorlunda sätt och det är konstgräs. Som matchkaraktär kan det knappt bli så mycket annorlunda.”

“Det som är skönt och bra är att vi får en ny match direkt. Det är ju alltid bra att man får chansen att revanschera sig ganska snabbt. Och det var likadant efter Värnamo så fick vi Falkenbergs matchen direkt. Och då klarade vi på ett väldigt bra sätt att studsa tillbaka så vi har stora förhoppningar om att göra det den här gången också på ett bra sätt.”

Vad blir viktigt att tänka på mot Vasalund?

” – Nu har de bytt tränare, som snart alla lag i den här serien har gjort. Jag såg att Västerås bytte tränare också igår fast att de vann med 3-1. Så har den här världen blivit. Det är ett passningsskickligt lag. Väldigt många tekniska spelare, bolltrygga, De har många kvicka spelare.”

“Gjort lite korrigeringar i sin orginisation med den nya tränaren mot tidigare då. De har bra form, de vann sist mot AFC och sen innan dess hade de en jämn match borta mot Värnamo och förlora med 1-0. Så det är ett lag som är på uppgång kan man väl säga. Så det är som alla andra matcher i den här serien. Det är 30 krig och det är vi beredda på så att det ska bli kul. Det är bara att köra på.”

Under dagens matchförberdande träning fick Viktor Lundberg återigen känning när han för första gången på länge fick testa på Matchspel. Han klev först av matchspelet men hoppade sedan in igen.

Det stora orosmolnet är dock att Andreas Landgren inte var med på dagens matchspel. Han testades under träningen men klev av inför matchspelet. Enligt ledarstaben är det 50/50 om han spelar imorgon. Detta gjorde att den förmodade startelvan fick se ut som följer.

Anders Lindegaard – Emil Hellman, Charlie Weberg, Ravy Tsouka, Bödvar Bödvarsson – Benjamin Acquah, Rasmus Jönsson, Brandur Hendriksson, Wilhelm Loeper – Anthony Van Den Hurk, Rasmus Karjalainen.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår täta bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*