Kungen är störtad!

Eller så har han abdikerat, just nu är det lite oklart vad som skett i HIF den senaste veckan. Men vad som än har skett så har det skötts på ett oerhört amatörmässigt sätt och en av de framgångsrikaste tränarna i HIF´s-ja i hela allsvenskans-historia har skuffats undan på ett mycket osmakligt sätt.

Jag vet inte hur de ledande inom klubben trodde att Conny Karlsson skulle ta de faktum att de sparkade PeO ljung som Conny själv sett som sin arvtagare utan att informera eller förankra beslutet med Conny? Att han skulle bli förbannad och känna sig överkörd av styrelse/sportchef är ett fullt tänkbart scenario i min bok. Tydligen inte i HIF´s bok?

Eller de riktigt konspiratoriskt lagda hävdar j att PeO sparkades för att tvinga Conny till att säga upp sig. Det känns som om paniken började sprida sig uppe på Olympia i samma ögonblick som Conny deklarerade att han kunde mycket väl tänka sig en förlängning av sitt kontrakt, efter det drog den här cirkusen i gång. Att sparka en tränare som plockat hem 5 av 7 möjliga titlar (Ifall vi räknar den bommade Europa League titeln) tyder på hybris i klass med Atletico Madrids saligen avsomnade Jesus Gil…

“Kaos är granne med gud” heter en Lars Norén pjäs, Lars Norén är visserligen född i Genarp men jag ger mig fan på att han har en övernattningslägenhet på Mellersta Stenbocksgatan i Helsingborg. Vilket kanske kan förklara den överdrivna negativitet, så kallad “Neggorövism” som präglar de flesta HIF supportrar. En sorts variant på Murphy´s lag. Under de 2,5 åren som Conny ledde laget kunde man hålla dessa känslor i schack men nu kommer de igen som en dålig Per Gessle sång som fastnar i skallen. En jävla ångest helt enkelt.

Spontant sett känns Åge Hareide lite passé, lite väl mycket nostalgi men som tillfällig uppryckare funkar han säkert. Enligt pressmeddelande är konstellationen Hareide/Schwarz kontrakterade säsongen ut varefter HIF ska hitta en långsiktig lösning.

Problemet kommer ju att uppstå om Hareide/Schwarz lyckas föra HIF till låt oss säga en 2-3 plats i Allsvenskan som ger Europa plats 2013, håller HIF kvar i Svenska cupen och kanske lyckas lotsa HIF till gruppspelet i Europa League. Ska de då avpolletteras för en “Långsiktig lösning” som redan presenterats under hösten?

De spelar ett högt spel i styrelsen och administrationen, först till hösten har vi facit.

Sen kan man undra hur de spelare som gnällt på Conny om feedback och liknande ser på Åge efter ett par föningar ala Sir Alex från norrmannen, han är inte heller tränaren som bjuder på bullar och saft till underpresterande fotbollsstjärnor. Men nu har de fått som de vill, precis som de vill. Det finns inga ursäkter längre utan det är dags att prestera på planen!

Kungen är störtad! Länge leve Kung Conny!

2 kommentarer

  1. Håller till fullo med om sista slutklämmen men var det verkligen spelaranas önskan och har den vägt så tungt? Tror dessvärre mer på rävspel & konspirationsteorier i kontakten mellan ledningen & tränartrojkan (eller snarare avsaknaden av dito) som ligger bakom hela denna cirkus – får hoppas näste “cirkusdirektör” verkligen får allt som innefattas i begreppet manager för det kan väl inte bara vara ordklyveri som gjort att ledningen särat på teamet P-O & Conny? Som det team som de arbetat som (med förstås Reine & Svenne med) kan man inte annat än ge MVG i betyg och ska då nye tränaren få fria tyglar så att säga bör han också få besked om när det ska ske förändringar i tränarstaben…

    Sen är det väl bara Hareide som är av arten “paniklösning” om än både han & Schwarz sitter på korta kontrakt, så lät det på Paul & Jeppe vid presskonferensen förra veckan att Schwarz ses som en längre lösning – men varför då bara kort kontrakt? Tror HIF att de med sitt agerande kan fixa 2 nya tränare? Lycka till för just nu lockar inte vår klubbs personalpolitik så många kandidater, om än att en fett lönecheck kan locka de flesta. Men problemet är att HIF gick in i året med en underfinansierad budget och då är det inte så smart att ha ett halvdussin tränare på lönelistan när en tränartrojka kunde fått sitta kvar året ut innan man började med dessa radikala förändringar…

  2. Tränarcirkusen har återvänt till HIF, som om klubben inte kan vara utan den! Jag var skeptiskt till Conny men fick snällt göra halt och buga och berömma för vad han tillsammans med P-O presterade. I min bok var det självklart att P-O skulle ta över en dag, så ser kontinuitet ut. Men redan under årets säsong med frågetecken till varför HIF och Conny inte förlängde så anade man att det inte stod rätt till och med vårsäsongens stundtals dåliga spel/prestationer så föddes tankar om att ingen i ledningen verkar vilja mer nu utan det får bli som det blir. Spelet har inte stämt, nyförvärven har inte varit bra (undantaget Sadiku, uronen) och det tycktes som om tidigare sätt att spela var förbjudet i år. Så kom P-O ut och Schwartz in!? Omöjligt att begripa och ännu mer obegripligt eftersom Conny inte varit delaktig i det. Vad som nu skett är en konsekvens av hur Jesper och Paul missuppfattat sina roller i klubben och av att lagets prestationer och blivande CL-kval stressat dessa herrar. Jesper borde lägga all sin kraft på att rekrytera gångbara spelare istället för att skapa denna turbulens! Jag sörjer P-O och jag förbannar hur dåligt HIF skött relationen till Conny, det är inte så man visar tacksamhet över vad han presterat! Åge Hareide är en man som numera hunnit verka i ett antal föreninger och ofta slutat innan kontraktet gått ut. Han var bra för HIF 1999 men 2012? Och tillsammans med en oprövad Schwartz så finns ingen som helst koppling dem emellan eller till föreningens verksamhet. HIF väljer att chansa och man gör det rejält! Blir Sörum, Finnbogason, Hansveit, Edman mfl automatiskt bättre för det här? Som jag ser det behövs en försvarsklippa, en stark innermittfältare och två bra forwards för att HIF ska lyckas såväl nationellt som internationellt. Men kanske framför allt lugn, trygghet och långsiktighet! Lycka till Åge/Stefan och tack Conny för vad du gjorde under din tid i HIF. Samma tack till P-O!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*