Krister Azelius ”Han är vår nummer 1”

I Juni går hans nuvarande kontrakt ut och nu bekräftar Rasmus Jönsson själv att han ser fram emot en återkomst i HIF. Samtidigt reserverar han sig…

Att HIF har siktet inställt på Rasmus Jönsson är ingen hemlighet. Till Fotbollskanalen bekräftar tom ordförande, Krister Azelius, att affären gick i stöpet samtidigt som transferfönstret stängdes förra veckan. Samtidigt är han tydlig med att man är beredd att ge samtliga intressenter en match, om hans signatur, när Jönssons kontrakt löper ut i sommar

– Jag behöver inte mäta saker i besvikelser, men jag måste säga att det hade känts synd om det är så att vi inte är den föreningen som tar Rasmus när han spelat färdigt med Odense i sommar. Vi vill det, vi hoppas att vi kan det och vi hoppas att han ger möjlighet till en dialog på det sättet att vi kan stänga affären. Målbilden är så klart att fullfölja dialogen och få Rasmus klädd i vår HIF-dräkt, säger Azelius till sajten

– Vi enades nu om att låta oss ge det mer tid så att vi kan se vad vi kan åstadkomma i sommar. Rasmus har sagt till oss att han är jätteintresserad och vi har sagt till honom att han är vår nummer ett när det gäller den offensiva positionen med sin erfarenhet och sitt kunnande. Men tiden och omständigheterna gav oss inte möjligheten att landa det redan nu

Huvudpersonen själv ger också HIF-supportrarna rejält med hopp inför framtiden

– Jag ska inte ljuga om att jag varit rätt sugen på att komma hem. Jag var helt klart sugen på att vara med redan från starten, men vi har inte riktigt kunna hitta en lösning. Jag sitter ju på kontrakt här också men vi håller fortfarande kontakten och jag är helt klart öppen för det inför sommaren också

Han fortsätter:

-Det ska stämma och jag ska känna att jag kan få ett kontrakt som är okej. Det ska också passa ihop med mina ambitioner för vidare karriär. Jag är fortfarande bara 28 år och även om den här säsongen inte direkt varit fantastisk från min sida så hade jag en riktigt bra förra säsong och jag kände att jag är en bra spelare.

-Superettan känner jag fortfarande är ett par nivåer under det jag borde lira i, men samtidigt så säger hjärtat en annan sak. Det är en resa man gärna hade kunnat tänka sig vara med på, att spela upp HIF.

Under sin sejour i Danmark har Jönsson noterats för 72 matcher för Ålborg (11 mål) och 59 matcher för Odense (11 mål). Den här säsongen har han dock haft det tyngre och gått mållös i ligaspelet. Dock är det inte som anfallare som OB använt honom utan merparten av matcherna har han spelat som yttermittfältare till vänster. En position som inte riktigt tillhör favoriten hos anfallaren.

Totalt stod Jönsson för 37 mål på 118 matcher, för HIF, innan han såldes till Bundesligaklubben Wolfsburg. Skador satte stopp när karriären var tänkt att ta rejäl fart och istället för spel på högsta nivå så blev det utlåningar, till bla Frankfurt och Ålborg, innan flyttlasset, permanent, gick till den danska ligan 2013.

Och till sommaren kan det alltså bli en återkomst till HIF för anfallaren som samtidigt öppnar dörren för ett fortsatt utlandsäventyr

– För egen del har jag varit i Danmark i fem år så vill jag nog testa något annat. Antingen komma hem eller testa någon ny liga och ett nytt äventyr. Ska jag hem så ska jag också känna att: ”Vi kommer gå upp snabbt” och när man får hem Granen är det klart att chanserna ökar med rätt många procent, avslutar Rasmus Jönsson

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*