Korsbandsskada för Landgren

Landgren ser klubb-identiteten som viktig.
Landgren, här i sin första sejour i HIF-Tröjan Foto: Helsingborgs Dagblad

Det var i den första matchminuten som något enligt Roar hade knäppt till i Landgrens knä. Han ville inte spekulera efter matchen om hur allvarligt det var. Men det blev ett trist besked på 25-årsdagen för Landgren. 

Landgren kan få en nyckelroll i Roars spelsystem i år.  Foto: Helsingborgs Dagblad
Det blev en trist 25-årsdag för Landgren.
Foto: Helsingborgs Dagblad

Landgren bars av planen på bår men kunde efter några minuter åter komma in i spel. Det varade dock inte speciellt länge då han kände av knät och tvingades byta redan i den 14e minuten. I andra halvlek kom han hoppande på kryckor och satte sig på avbytarbänken.

Idag har han magnetröntgats och domen är hård. En del av det främre korsbandet är av. “Normalt sett krävs ingen operation med den här skadan, utan bara rehab. Den ligger på ungefär åtta veckor, sen krävs det ytterligare lite mer träning. Så det handlar om två till tre månader.” säger HIF:s sjukgymnast Martin Berg Helsingborgs Dagblad.

Ett hårt slag för Landgren på hans 25-årsdag. “Det är jättetrist, framför allt för Andreas. Han har varit i ett oerhört gott slag och visat hur bra han är.” säger Jesper Jansson till tidningen.

Det är ett hårt slag för laget då Landgren har visat bra form och vinnarskalle under försäsongen och Cupspelet. Det öppnar ju upp för David Svensson som gjorde ett mycket bra inhopp igår mot Syrianska.

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Jo, det är väl det enda positiva att konkurrensen minskar för David, men sådan god form som Andreas visat är det en stor förlust för hela laget. Bäst är nog att inte stressa utan invänta omstarten efter VM-uppehållet, även om så klart alla spelare vill komma tillbaks så fort som möjligt.

    Men när skadan tycks vara så pass allvarlig att delar av korsbandet är av (tack & lov inte hela för då hade hela säsongen varit körd), nog bäst att lyssna på doktorer, sjukgymnaster & andra kunniga på området – så lycka till med rehab Andreas och hoppas se dig på plan så snart det går igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*