Inför Hammarby -”Killarna jobbar hårt och målmedvetet”

190308 Assisterande tränare Alexander Tengryd under en träning med det allsvenska fotbollslaget Helsingborg den 8 mars 2019 i Palma. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

HIF möter i eftermiddag Hammarby IF uppe i Stockholm på Tele 2 arena. Vi tog ett snack med HIFs assisterande tränare Alexander Tengryd för att höra bland annat hans tankar om morgondagens motståndare.  

Hur ser du på matchen mot Falkenberg så här i efterhand?
Vi fick en tuff start på matchen, men efter Falkenbergs ledningsmål så driver vi matchen och vi har tillräckligt många kvalificerade målchanser för att vinna matchen. Poängen var viktig, vi visste att det var en svår bortamatch. Vi gläds återigen att våra unga spelare Filip och Armin fick allsvensk erfarenhet.

Hur har veckan varit? Hur har ni tränat och hur är stämningen i laget?
Stämningen är bra i gruppen, killarna jobbar hårt och målmedvetet och vi ser fram emot att möta ett nytt topplag.

Hur ser du på Hammarby som motståndare?
Hammarby är ett spelskickligt lag med många individuellt skickliga offensiva spelare. Hammarby har ett bra facit senaste matcherna och är starka hemma, men precis som alla lag, har dem saker i sitt spel som vi kan utnyttja för att kunna vinna.

Är det några spelare i Hammarby som ni scoutat lite extra som man bör se upp med eller ser man till helheten?
Helhet är alltid det vi ser till, sen kopplar vi det till individen så svar på frågan så gör vi både och. Samtliga av Hammarbys offensiva spelare har gjort mycket poäng så dessa spelare är något vi får se upp med.

HIF har åkt till Stockholm med följande trupp:

Matchen spelas på Tele2Arena med start klockan 17.30

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*