Kevin Höög-Jansson: “Jag blev utfrusen i HIF pga min pappa”

190504 Elfsborgs Jack Cooper Love och Helsingborgs Kevin Höög Jansson under fotbollsmatchen i U19 Allsvenskan mellan Elfsborg och Helsingborg den 4 maj 2019 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Kevin Höög Jansson, son till Hammarbys sportchef Jesper Jansson, blev utfryst i HIF på grund av sin far. Detta är i alla fall vad 20-åringen antyder i en färsk tidningsintervju

Det är i en intervju, med Sportbladet, som den förre U19-spelaren menar att han inte fick chansen i klubben pga av sin pappa. 20-åringen är son till Jesper Jansson, i dag sportchef i Hammarby IF men mellan åren 2000-2004 och 2008-2014 aktiv i HIF. Först som spelare och sedermera som sportchef

– Av olika anledningar som inte berodde på fotbollen fick jag inte chansen i A-laget, säger han till Sportbladet. På frågan om vad det berodde på menar Höög Jansson, som numera är proffs i bulgariska Botev Plovdiv att det enbart handlade om han släktskap med Jesper Jansson

– På grund av att min pappa är Jesper Jansson, så enkelt är det. Det är ganska ofattbart för mig dels på grund av att jag inte har något med hans jobb att göra och dels för att han gjorde HIF till en maktfaktor då. Det gick ut över mig. Jag var en av de framträdande i HIF:s U19-lag men ändå fick jag inte göra en enda träning med a-laget medan många andra fick det.

I intervjun menar han också att han kände sig utfryst av klubben

– Jag förtjänade mer. Det var många ungdomstränare som var jättebra mot mig och andra tränare som var mindre bra mot mig. Framför allt var det nog ledande personer i klubben som inte ville släppa upp mig på nåt vis. De senaste åren har det varit folk som inte varit på rätt positioner i klubben eller inte haft kunskapen. Det är inte bara jag som har lyckats på andra ställen. Du har också Elias Andersson i Djurgården, Jonathan Levi i Norrköping och en massa andra spelare. Deras val av spelare att behålla har man ju kunnat önska mer av

Höög Jansson valde att lämna HIF sommaren 2019 och hamnade i Mjällby. Där blev det endast något kortare inhopp innan resan gick vidare till danska Fremad Amager. Under Azrudin Valentics ledning fick Höög Jansson fart på karriären och när samme Valentic lämnade klubben, för att ta över tränarsysslan i Botev Plovdiv, plockade han med sig några spelare varav HIFs förre U19-spelare var en av dessa

20-åringen har gjort tre framträdanden för klubben i den bulgariska högstaligan i år

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*