Kazakstan, tur och retur

Sveriges kanske för tillfället “populäraste” landslag , U-21, var ute på långresa i helgen då det var kval mot Kazakstan. Inte mindre än fyra stycken utav våra HIF-spelare fanns med i truppen, dessutom var tre utav dem med i startelvan!
En av dessa HIF’are var mittfältsmotorn Andreas Landgren.

Kazakstan känns avlägset. hur upplevde du resan dit?
– “Lång resa. Runt 15 timmar från hotellet i Malmö tills vi kom fram. Ganska krävande med tidsomställning på en så lång resa. Vi kom dit 3 dagar innan matchen så man hann återhämta sig i lugn och ro efter resan.”

 

 

Matchen slutade 1-1, var Kazakstan bättre än ni hade förväntat er?
– “Kazakstan började matchen väldigt slappt och vi fick väl en känsla av att det skulle bli en enkel resa. Därefter tappade vi lite i aggressivitet och lät dem komma in i matchen. De spelade rak anfallsfotboll och var väl lite vassare än vad vi väntat oss.”

Du fick spela 81 minuter av matchen. Hur tyckte du att det gick för din del?
– “Ingen i laget utmärkte sig på något speciellt sätt. Ganska kass match av hela vårt lag och min egen insats va väl lite därefter. Varken eller….”

Det delades ut 8 varningar i matchen. Tuff match?
– “Kazakstan spelade väldigt fult från början. Hade en domare som inte riktigt fick kontroll på det hela (även om han delade ut 8 kort så var det för lite) .. För övrigt samma domare som dömde vår match mot FC MIKA borta.”

Vidare i U-21, hur är laget jämfört med det som spelade EM, en del spelare har ju blivit “för gamla”? Vad tror du om chanserna för det “nya U-21?
– “Med den nya U21 gruppen känns det som vi absolut är på rätt väg. vi har bara spelat tillsammans 4 matcher (3 vinster) och klart att det tar lite tid innan alltid sitter 100 % men det blir bättre och bättre för varje samling.. Tror absolut inte det är någon omöjlighet att nå slutspelet i EM 2011 i Danmark…”

 

Tackar Andreas för svaren och naturligtvis, lycka till i vidare U-21 kval!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*