Kärnan informerar!

Ibland märker vi själva att vi är lite dåliga på att nå ut till folk. Vad är Kärnan? Vad gör de? T o m våra egna hardcore-supportrar får regelbundet saker och ting fel för sig. Finns man inte – syns man inte, typ. Om Kärnan inte informerar om vad de gör, har gjort och tänker göra – hur ska man då veta att de finns?

Det måste kännas meningsfullt att vara medlem i Kärnan! 
Därför tänker vi bli bättre på att nå ut. Informationen förbättras hela tiden – denna uppdatering en gång i månaden är ytterligare ett steg i det arbetet. Här är lite, i inte alltför stor detalj, om vad vi gjort den senaste måndaden:

***

– Vi har ny talarkväll på gång. Vi slängde ut en poll på Bakgatans forum om vilka ni helst vill se. Åge och JJ verkar tillhöra favoriterna. Vi ska prata på nästa möte om hur vi kan göra för att sy ihop något!

***

– Vi ska planera för ett läktarmöte. Vi vet att detta har efterfrågats, precis som vi vet att vissa tycker att Kärnan gör för lite på den biten. Därför tänkte vi anordna ett möte där man kan snacka placering på läktaren, drivande kärnor, tejpande av räcken, upprustning av stolar, utökning av sektioner, gemensamma satsningar… Ja, egentligen allt ni vill ta upp. Vi kan stå för lokal och annat praktiskt – sen är det mycket upp till er.

***

– Konstgräs är en fråga vi tänkt ta tag i – närmare bestämt vår negativa inställning till det. Hur kan vi som supporterförening göra? Detta ligger fortfarande i planeringsstadiet men vi ska diskutera igenom det. Vi har ett par bra idéer men kan inte säga mer just nu.

***

– Vi har haft en representant med i supporter-TV: ett nytt initiativ från HIF/Kärnan. Ytterligare ett led i det där att nå ut. Ämnena som behandlades var publikvärdarnas roll, Kärnans återupptagna resor och Kärnans arenagrupp (som dock i huvudsak består av andra än styrelsemedlemmar i Kärnan). Fler program kommer. Vill ni vara med eller har något ämne ni vill att vi ska ta upp? Hör av er till oss! Det finns möjligheter att påverka programmet. Eftersom allt mellan 600 och 3000 ser klippen finns det goda möjligheter att nå ut; den möjligheten ska vi ta!

***

– Den ovan nämnda arenagruppen ska, efter lite sommarvila, snart ta tag i verksamheten igen. Arbetet kommer i nästa skede att gå in på detaljplaneringen: räcken, målningar, utformning av tak, mindre utrymmen osv. Här lär vi ta hjälp av er för att nå ut, men vi måste prata ihop oss än.

***

– Resorna är igång igen! Skånes bästa supportrar ska även i fortsättningen ha ett alternativ man kan förlita sig på anordnar resa. Nu visar vi oss från vår bästa sida och ser till så att vi kan fortsätta ha resorna och därmed ge HIF det så livsviktiga stödet!

***

– Vi kommer att gå igenom prissättning för höstens resor. Satsningar ska diskuteras. Elfsborg har många nämnt. Vi ska se! Klart är i alla fall att vi kommer att gå ut med den infon så att ni kan planera.

***

– Fler bussvärdar behövs. Vi är själva för få nu när vi ska vara två stycken per buss. Hör av er till oss om ni är sugna. All hjälp uppskattas – och belönas!

***

– Södra är underkänt till Europa-spelet så ommontering av stolarna krävs. Kärnan har erbjudit HIF hjälp att fixa kring det lite. De kontaktar oss när så blir fallet, och så hör vi med er om ni kan hjälpa till. Inget måste såklart, men alltid bra att ge avlastning till klubben i sitt hjärta!

***

– Vi ska försöka påverka musiken på bussar och Olympia så att fler läktarsånger spelas. Vi vet att inte alla har koll så spridning är alltid bra. Har ni bra skivor – ge till oss!

***

– Vi har dragit igång en fotbollsturnering, som hålls den 30/6. En del synpunkter på upplägget har funnits. Vi kan bara säga att vi ska diskutera igenom vad som varit bra och dåligt med vårt upplägg för att förbättra det tills nästa år. En fotbollsturnering varje år anser vi behövs för att stärka banden mellan HIF:are, så vi kommer att fortsätta jobba för det! Kritik blir man bättre av.

***

– Gefle hemma och vi försöker fixa bra erbjudanden för matchtröjor. Vi laddar för denna omstarten och vill se FULL uppslutning! Matchtröja på och kom till O´learys. Fullt stöd sen!

***

– IFK borta sen och biljetterna har börjat gå åt. Köp nu! Det har inte varit bortamatch på länge och då finns det väl i alla fall NÅGON abstinens? Pga. diverse omständigheter har avgångstiderna inte kommit ut än. Vi jobbar på det och ska även diskutera igenom hur informationsbiten till resorna kan bli bättre i framtiden.

***

– Ett internetbetalningsalternativ har införts. Ni kan nu köpa resor på nätet!

***

– Vår nya sida är på gång. Stay tuned!

***

– Vi har precis fixat lite nya souvenirer och snart kommer, om allt går som det ska, ytterligare några. Dessa annonserar vi ut när rätt tillfälle kommer, men vi tycker att de både är snygga och extremt prisvärda!

***

– Sist men inte minst: naturligtvis vårt CL-kval. Vi kommer inte att ordna resa till matchen mot TNS. Däremot ska vi ha beredskap för nästa kvalomgång. Bedömer vi att det finns en realistisk (ekonomin spelar stor roll…) chans att fixa resa och ett i övrigt grymt alternativ – ja, då lär vi kunna sätta in ett möte snabbt efter lottningen och så fort som möjligt upplysa er om hur det blir! Ni uppmanas att spara och själva förbereda er, för Europa-resor är nice!

***

Yes, ”inte för långt” var det… Vi håller nog där, även om mer saker har gjorts. I slutet av nästa månad lär vi dra ut lite till. Som ni ser finns där en hel del som görs!

// Kärnan – Helsingborgs IFs Officiella Supporterförening 

 

1 kommentar

  1. Mycket information på en gång men också mycket nytt & bra nyheter som resor igen, kunna beställa över nätet, TV-programmet via HIF:s kanaler som ett utmärkt sätt att nå många & få ut ett budskap – så härligt höra “livstecken” från Kärnan igen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*