Jörgen Lennartsson: “Vi är Extremt Ödmjuka”

210519 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Norrby den 19 maj 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0056

Som vanligt fick AOH en kort pratstund med Huvudtränare Jörgen Lennartsson inför morgondagens match mot Värnamo. Ett motstånd som han beskriver på följande sätt: 

” – Det är inget defensivt spelande lag. De är ett ganska offensivt präglat lag.”

“De har två brassar på innermittfältet, ganska mycket fokus på passningsspel, mycket trianglar, vill spela ganska mycket bakifrån, tycker om att ha bollen. Ganska mycket markeringsinslag i sitt försvarsspel som har funkat bra om då motståndarna inte gör rätt. Om motståndarna är skickliga och löser det rätt så finns det lösningar på det.”

Vad tar du med dig från förra matchen in i denna?

– “- Ganska mycket. Bra passningsspel, Clean sheet, bra självförtroende, bra laganda, teamspirit, Kommunikation internt i laget som blir bättre och bättre för varje dag, mod, beslutssamhet.

Det är dock en fortsatt ödmjuk huvudtränare efter förra omgångens storseger.

“Sen är vi extremt ödmjuka över att om vi gör en bra match och får bra självförtroende och vi vinner och håller nollan så är vi väldigt ödmjuka inför att imorgon är en annan dag. Då gäller det att vi har njutit av den segern i förrgår och igår och nu är det på det igen.”

“Nu är det hårt jobb, det som är ju att de här tråkiga basfundamenten för att vinna fotbollsmatcher med hårt arbete, att spela för laget, lagmoral, teamspirit, vinna sina en mot en dueller, hålla ihop laget kompakt, aggressivitet, lövilja. Alla dem sakerna står alltid över taktik och sånt för finns inte dem med så kan man aldrig lösa det med taktisk finurlighet.”

“Den kanske viktigaste faktorn just nu är att vårt goda självförtroende efter 6 raka segrar [Inkluderat träningsmatcherna] att det inte påverkar basarbetet.”

Det är en Superetta som just nu bjuder på en serie där många lag slår varandra.

“Det är inget oväntat i och för sig. Det var väl något vi hade väntat oss att det skulle vara en sån serie. Att alla kan slå alla lite grann. Lite miner överallt.”

Skadelistan inför morgondagens match är kort då endast Jakob Voelkerling Persson, Victor Göransson och Alex Nilsson är borta. På dagens träning var Viktor Lundberg tillbaka och klev dessutom direkt in i den förmodade startelvan inför imorgon. Det ser därför ut som att han tar Adam Kaieds plats från föregående match, i ävrigt är dock startelvan intakt.

Vill du Bli Prenumerant på AOH? Klicka här!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*