Jörgen Lennartsson: “Karaktär, Attityd och Workrate blir avgörande”

210722 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson deppar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Värnamo den 22 juli 2021 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0253

Inför morgondagens match mot Akropolis fick AOH en kort pratstund med Huvudtränare Jörgen Lennartsson. Hur blir egentligen omställningen från upphausat derby till vanlig serielunk?

” – Vi är väldigt medvetna om att det är en omställning och vi började prata om det redan för två dagar sedan. Vi har pratat om det lite ytterligare idag och vi kommer prata om det imorgon. Jag upplever det som att spelargruppen är väldigt medveten om skillnaden i kategorin på match. Men båda matcherna om man ska jämföra ger tre poäng om man vinner.

“Båda matcherna har samma “viktighet” när det gäller tävlingen om platserna till Allsvenskan nästa år.”

“Det här blir mer en match där karaktär, attityd och workrate och sådana saker kommer vara extremt avgörande. I Bois matchen hade den matchen ett annat perspektiv utöver de sakerna.”

Under veckan värvade man den 18-åriga högerbacken Victor Blixt. Under fredagen gjorde han sin första träning på Olypiafältet.

Första intrycken av Victor Blixt? Kan man ha det efter en träning?

” – Victor är en långsiktig satsning. Det är ingen spelare som vi har värvat för att han ska starta första matchen. Siutationen som har varit är att vi från dag 1, när vi började är att vi har haft en högerback i A-truppen.”

“Vi tillför truppen en högerfotad ytterback kortsiktigt för hela vår verksamhet. Men det kanske inte är det viktigaste, utan det allra viktigaste är att det här är en spelare som vi tror väldigt mycket på sikt. En mycket, mycket internationellt snitt på sin speed, han är väldigt snabb, ett härligt löpsteg. Han är otroligt ambitiös, bra personlighet, bra kille och passar in truppen direkt och har en bra offensiv, fina inlägg.

“Sen har han något annat också som är väldigt bra. Det är att han har erfarenhet från flera år av seniorfotboll i division 1 och innan dess andra serier. Så han har fått härdas i Division 1 miljön det här året och fått spela tuffa matcher.”

Efter en stund kommer vi in på tabelläget…

” – Som vi har sagt innan är det här en lång resa. Maratonlopp har vi använt som ord och det tycker jag passar väldigt bra. Det är en serie där väldigt många lag tar poäng av varandra och för våran del så handlar det om ordet stabilitet, det handlar om att få en stabilitet, det handlar om att vinna matcher också på de dagar när spelet inte är 100%. Att vinna de här tuffa matcherna, svåra bortamatcher, tuffa situationer, derby och så vidare. Där är det extremt små marginaler mellan vinst och förlust, där matcherna står och väger och det är enstaka händelser som avgör om det är noll eller tre poäng.”

“När vi spelar på våran högsta nivå så har vi väldigt stor chans att vinna matcherna. Men generellt sett över en säsong så är det ganska många matcher som alla lag inte kanske spelare på sin absolut högsta nivå utan då har några procent kvar. I den gråa vardagens match, det är i de matcherna det gäller att ta så många trepoängare som möjligt. För det är det som kommer avgöra var man hamnar i tabellen. Matchen imorgon är typiskt en sådan.”

Akropolis har kommit igång med sin nygamle tränare. Hur bra koll har ni på dem?

” – Vi har järnkoll på dem. Han var ju med redan när vi mötte dem sist och har två raka segrar nu. Nu har de fått igång Astrit Ajdarevic och Daniel Larsson och Astrit är extremt passningsskicklig, en väldigt fin fot, bra skott på fasta och Daniel är en väldigt snabb och erfaren forward. Vi har järnkoll på dem och de har två raka segrar. Det vet vi om och det har vi pratat om.

Truppläget inför morgondagens match är gott. Det är i princip bara de långtidsskadade som är borta. Dennis Olsson är dock sjuk och kommer INTE vara med imorgon. Alhaji Gero missade dagens träning av privata skäl.

Startelvan imorgon är svår att på förhand spekulera kring då man under fredagens träning inte satte upp något matchspel där ett lag såg ordinarie ut. Debatten på förhand är såklart om 18-åringen Casper Widell fortsatt får chansen som mittback eller om Ravy Tsouka går direkt in i startelvan efter sin avstänging. Magkänslan säger ändå att Lennartsson väljer att låta den under året mer eller mindre ordinarie Tsouka fortsätta i startelvan. Det ska även sägas att det inte är helt skrivet i sten att Adam Kaied får fortsatt förtroende som vänsterytter. I övrigt bör dock startelvan vara den samma som i derbyt.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*