Jörgen Lennartsson inför Falkenberg: “Revansch”

210519 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Norrby den 19 maj 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0056

Som vanligt fick AOH en pratstund med Jörgen Lennartsson inför morgondagens match mot Falkenberg. Och vad vill han förändra jämfört med sist? 

” – Det mesta”

” – Allt var inte skit, absolut inte men en hel del gjorde vi på ett sätt som vi inte alls hade planerat att göra. Kontringar till exempel, så mycket kontringar som de fick. Det var en sån sak som vi var extremt noga med att inte ge några kontringar eftersom vi vet att de är bra på det.”

Vad beror det på?

“- Bolltapp i anfallsspelet som det var olika orsaker till. Det kan vara teknisk nivå, det kan gå på att man gör det svårare än man behöver. Att man väljer lite svåra lösningar än vad man kanske behöver göra. Då fick vi en massa kontringar på oss och Värnamor är ett jävla bra lag, det bästa laget vi har mött i år”

Vad kan du om Falkenberg? 

” -Värnamo spelade med väldigt mycket markeringsinslag. Kanske mest i serien. Falkenberg kanske är en av de mest zon-orinterade lagen så det kommer bli ytterliggheterna på det sättet.”

“Men det handlar mest om vad vi gör själva. Kvalitén i passningsspelet måste tillbaka där vi var i matcherna innan.”

Det är för övrigt ett HIF som gör en del förändringar inför morgondagens match. Bland annat ser Rasmsu Karjalainen ut att gå in från start. Men Jörgen Lennartsson tror inte nyförvärvet är redo för 90 minuter än.

” – Jag tror inte han är redo för 90 minuter. Sen får vi då se om han ska komma in eller starta och bli utbytt.”

“Han kommer mer och mer och är ett bra Kompliment till Anthony.”

Även Benjamin Acquah ser ut att gå in i startelvan på en vänsterytter-position och ser ut att ta Adam Kaieds plats..

” – Han har spelat där ganska mycket i sin hemmaklubb i Ghana. En yttermittfältare som kommer in i planen lite och det är lite den rollen som Adam har haft också och även Viktor så det är inget konstigt. Vi spelar med lite olika roller på höger och vänstersidan. Loeper är ju mer en kant, attack och inläggsspelare medan vänstersidan har varit mer en kombinationssida där Bödvar är den som tar inläggen.”

Det är tätt matchande just nu och Jörgen Lennartsson medger att HIF förändrar lite lätt i sitt schema.

” – Ja, det gör vi. Normalt sätt har vi ett renodlat gympass varje vecka till exempel för att ha kontinuitet i den fysiska träningen, det kan vi inte ha då. Sen är det ju innehållet på träningarna som såklart måste anpassas.”

“Den här perioden där vi har väldigt täta matcher så har vi inte några U21 matcher då, utan nästa U21 Match är i slutet på Augusti.”

Jörgen Lennartsson är även tydlig med att revansch är något man pratar mycket om.

” – Det som är bra är att när man gjort en sämre prestation som vi kände att vi gjorde senast så är det skönt att det kommer en ny match tidigt. Revansch är ordet vi använder mest just nu.”

Skadeläget är ganska gott. Det är bara Victor Göransson, Jakob Voelkerling Persson samt Viktor Lundberg som är borta inför imorgon. Vill Du höra mer röster inifrån ledarstaben rekommenderar vi en lyssning på AOH-podden som släpptes i helgen. Där ställer precis som vanligt Mattias Lindström upp på en längre intervju. Här får du hans synpunkter på matchen sist, matchen som kommer och läget i truppen.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår täta bevakning av världens finaste förening!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*