Jörgen Lennartsson: “Det överlägset viktigaste är att ta tre poäng”

210722 Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson deppar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Värnamo den 22 juli 2021 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0253

Efter dagens träningspass på Olympiafältets konstgräs fick som vanligt AOH en kortare pratstund med Jörgen Lennartsson. Det är en Huvudtränare som vet om AFC Eskilstunas fina Hemmafacit:

” – Det överlägset viktigaste är att ta tre poäng att stoppa in i bussen och åka hem. Men det är klart, det var ju lite snack om det när vi mötte BoIS att de inte hade förlorat någon hemmamatch. Det är ju inga hemligheter, alla vet ju det och vi har pratat om att de inte förlorat någon hemmamatch. Vi bröt den trenden på Landskrona IP och vi ska göra allt vi kan för att försöka bryta den trenden även på Tunavallen.”

Jörgen Lennartsson har även full koll på AFC:s heta spelare i Alexander Ahl Holmström som rakat in nio mål hittils under säsongen.

– Han är ju en vass forward som är skicklig och har gjort mycket mål, så absolut. Sen har de också haft några spelare iväg på landskamper så de har lite samma situation som vi.

Apropå landslagsuppehållet så rapporterade AOH tidigare under dagen om en del eventuella förändringar i startelvan med tanke på det hårda matchandet som Landslagsspelarna och startspelarna Brandur Hendriksson och Ravy Tsouka fått utså den senaste tiden. Även Vladislav Kreida har varit borta med det Estländska landslaget. HIF går även själva nu in en period med tätt matchande, då man möter Trelleborg redan på Tisdag. En match där Andreas Granqvist för övrigt ska hyllas.

” – Vlad och Brandur har i stort sett spelat 3×90 minuter, och det måste vi ta höjd för. Vi har match på tisdag också.”

Jörgen Lennartsson berättar även att Ravy Tsouka inte anlänt till Helsingborg än, men att han kommer vara med i truppen till matchen mot Eskilstuna.

Skadeläget ser för övrigt gott ut med “bara” Jakob Voelkerling Persson och Victor Göransson borta.

HIF tränade med följande startelva under dagen:

Anders Lindegaard – Andreas Landgren, Casper Widell, Charlie Weberg, Bödvar Bödvarsson – Wilhelm Loeper, Rasmus Jönsson, Adam Kaied, Viktor Lundberg – Anthony van den Hurk, Rasmus Karjalainen.

Adam Kaied kommer troligtvis därför spela från start på mitten imorgon samtidigt som Viktor Lundberg tar hans normala plats som vänsterytter. Ravy Tsouka kommer sannolikt, trots sitt landslagskamperande vara nära en startelva imorgon. I annat fall kommer 18-åringen Casper Widell ta hans plats i mittlåset. Noterbart är att Anders Lindegaard saknades i truppen.

Matchtrupp
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
18. Alexander Nilsson (mv)
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
27. Benjamin Acquah
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*