Jörgen Lennartsson: “12:e spelaren blir jätteviktig”

190511 Jørgen Lennartsson, head coach of Lillestrøm, after the Eliteserien match between Lillestrøm and Rosenborg on May 11, 2019 in Lillestrøm. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160441

Som vanligt fick AOH och resten av media en kort pratstund med huvudtränare Jörgen Lennartsson, den här gången inför GIF Sundsvall. 

Just matchen mot GIF Sundsvall är ett toppmöte då båda lagen står på samma poäng men tvåan HIF trumfar trean GIF Sundsvall tack vare bättre målskillnad. Ett element i toppmatchen är dock det faktum att matchen spelas på naturgräs. Något man har pratat om i truppen.

“- Det är klart att Olympia med lite vatten på, det blir en annan sorts match än på konstgräs. Det har säkert även dem pratat om. Men det finns med i paketet.”

Jörgen Lennartsson pratar även om något annat inför imorgon:

” – Att alla spelare kommer upp på toppen av sin förmåga, individuellt. Att spelarna klarar av att spela på toppen av sin förmåga, det kommer vara en viktig faktor.”

Truppläget i HIF är sisådär. Visserligen har man numera inga avstängningar, dock är Andreas Landgren ett konstaterat avbräck då hans sjukdom sitter i sig. Adam Kaied försökte träna under Lördagen men klev av efter 20 minuter, med just sjukdom som anledning. Det gör att startelvan imorgon lär se ut som följer:

Anders Lindegaard – Victor Blixt, Ravy Tsouka, Charlie Weberg, Bödvar Bödvarsson – Wilhelm Loeper, Brandur Hendriksson, Rasmus Jönsson, Benjamin Acquah – Rasmus Karjalainen, Anthony Van Den Hurk.

Utöver ersättarna Victor Blixt och Benjamin Acquah ska man också notera att Rasmus Karjalainen går tillbaka in i startelvan.

Man spenderade en längre tid under lördagens träning med att öva på sitt presspel, men under dagens intervju var Jörgen Lennartsson förtegen om taktiska detaljer inför morgondagens match, något som inte hör till ovanligheterna.

Morgondagens match mot GIF Sundsvall innebär också första matchen på Olympia utan Corona-restriktioner, vilket också är något som Jörgen Lennartsson förtäljer att man pratat om internt.

” – Publiken är jätteviktig imorgon. Det är första matchen på Olympia utan restriktioner, och vi hoppas verkligen att Helsingborgs-supportrarna kommer hit imorgon och eldar på.”

“12:e spelaren blir jätteviktig imorgon så att vi kan skapa det här härliga, klassiska Olympiatrycket så att Sundsvall får spela mot elva spelare, och minst sjutusen supportrar på läktaren som hjälper till att ge spelarna energi och bär fram dem” Säger Jörgen Lennartsson med varma ord.

Matchen Spelas imorgon klockan 15.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*