Jordan och Atiba i europaspel

161030 Helsingborgs Jordan Larsson jublar efter 0-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Helsingborg den 30 oktober 2016 i Falkenberg Foto: Robert Boman / BILDBYRÅN / Cop 160

Jordan Larsson och Atiba Hutchinson har båda representerat HIF under olika tidsperioder, och har sedan dess tagit kliv ut i Europa och etablerat sig på den stora scenen. Under onsdagen deltog båda i europaspel för sina respektive klubbar.

Jordan Larsson har haft en tuff säsongsinledning men har fortsatt fått förtroende från start, även om han stundtals spelat på annorlunda positioner på kanten. Under onsdagen startade anfallaren som högerytter när hans Spartak Moskva mötte Legia Warszawa på hemmaplan i den första matchen av Europa League-gruppspelet. Det blev 82 minuter för Larsson när hans lag föll med 1-0 efter att ha släppt in ett mål i den 91:a matchminuten, trots rysk dominans matchen igenom.

Atiba Hutchinson, som numera är hela 38 år gammal, startade och bar kaptensbindeln för sitt Besiktas i lagets första match i Champions League-gruppspelet. Tyska Borussia Dortmund stod för motståndet, men blev numret för starkt när Besiktas förlorade med 2-1 på hemmaplan. Atiba spelade 78 minuter och samlade på sig ett gult kort i matchen.

040128 Fotboll, Allsvenskan, Helsingborg, nyförvärv: Atiba Hutchinson
© Bildbyrån – 27313

Nästa match i Europa för Besiktas spelas mot Ajax, följt av portugisiska Sporting CP. För Larsson och Spartak Moskvas del väntar Napoli och Leicester City i fortsättningen av Europa League. Tuffa utgångslägen för våra gamla HIF:are.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*