Jakten på nyförvärv intensifieras

Jesper under sin tid som sportchef i HIF Foto: AOH Media

Det har gått mycket rykten om vilka spelare som skulle komma att lämna HIF i sommar. Men det är inte förrän nu när man har mer konkret på fötterna om var det behövs förstärkning som man tar ordentligt tag i jakten på nyförvärv. 

jesper_jansson1302
Jansson och Roar åker runt och träffar spelare för eventuella övergångar.
Foto: Bjarki Tordarson

“Innan har jag inte vetat var vi behöver göra någonting då det varit så mycket rykten om våra spelare. Men nu börjar det utkristallisera sig och då kan det gå fort.” säger Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad.

Det är främst två namn som nämns i sammanhanget, Darijan Bojanic IFK Göteborg och Simon Lundevall Gefle IF, och även om Jansson bekräftar att det är spelare man följer så säger han inte mer än så.

I en tid då ekonomin sätter stora begränsningar på vad som handlas in måste man veta redan innan vad det är för typ av spelare man satsar på, därför åker Jesper och Roar runt till spelarna och träffar dem personligen. “Det är viktigt att vi får in rätt karaktärer och att de redan från början vet vad jag och Roar vill med klubben. Spelaren ska vara med på det tåget om det ska bli något.” säger Jesper till HD.

Det man letar efter främst är spelare som är villiga att driva klubben framåt, speciella egenskaper på planen är i nuläget sekundärt. Det man vill hitta är någon eller några att bygga upp en stomme kring. “När vi hade vår framgångssaga hade vi en stomme som styrde upp det inifrån. Sedan dess har det varit en tuff resa för spelare och ledare. Vi har letat en ny stomme och fått bygga om efterhand.” säger Jansson till HD.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*