Jag har en kompis som spelar i HIF

Foto: Björn Velander

Våren 2011 hade jag lite problem med foten. Efter några samtal till vårdcentralen fick jag till slut en tid hos en sjukgymnast. Dagen till ära tog jag på mig en tröja med HIF skölden och haltade iväg till vårdcentralen.

När läkaren kom och hämtade mig från väntrummet så kommenterade han mitt val av tröja, och sen sa han det, “Jag har en kompis som spelar i HIF.”

Foto: Björn Velander
Foto: Björn Velander

Min första tanke var att han spelade i något av ungdomslagen eller att den där sjukgymnasten hade en väldigt lös uppfattning om vad “spelar i HIF” betyder, trots allt utspelade sig detta hela i Halmstad, vi fortsatte prata lite löst om det medan vi gick till undersökningsrummet och till slut sa han “Du vet kanske vem det är. Känner du till Erik Sundin?”

Känner du till Erik Sundin? Jag är ganska säker på att jag stod som en fågelholk ett par sekunder innan jag utbrast “Känner till och känner till, jag har hans skor i bokhyllan där hemma.” Något som fick min sjukgymnast att skratta högt och säga att han måste ringa Erik och berätta det.

Erik Sundin, killen som några månader tidigare avgjort SuperCupfinalen mot Malmö. Som ett knappt halvår senare var med och gjorde ett av målen i den 3-1 seger mot GAIS som senare samma dag, i och med att Malmö och AIK spelade oavgjort, ledde till att SM-Guldet 2011 var bärgat.

Han var två äpplen hög och sprang och sprang. Och han föll och föll. Jag var nog inte den enda som svor över att han skulle stå upp och gå förbi sin försvarare istället för att lägga sig lätt. Han blev en super sub och var väl i ärlighetens namn inte nöjd med det. Så hade han det där leendet. Lite snett som om det fanns en tanke bakom det och jag insåg att om det inte var för att han spelade för HIF så skulle jag inte stå ut med honom.

Så nog kände jag till Erik Sundin, och när jag tidigare i år såg att han lägger av så kändes det lite där inne i bröstet. En av hjältarna försvinner. Så ibland sitter jag där i soffan och ser skorna som jag köpte på en auktion i januari 2001, använda och i storlek 39, och tänker på när Erik Sundins kompis konstaterade att mitt främre fotvalv hade kollapsat.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*