“Jag gjorde mitt jobb, 2 mål framåt & underhöll deras backlinje i 90min”

Ema Boateng skrev in sig i många HIF-hjärtan igår kväll när han blev stor matchhjälte med två mål i U21 derbyt mot Malmö FF.

*****

Hur var känslan att få göra två mål?

Det var mycket skönt, jag gjorde min debut igår och det var ett tungt resultat för laget så det var skönt att få den här matchen direkt efter så att man bara kunde köra på och dessutom få göra två viktiga mål för laget.

Foto: Bjarki Tordarson
Boateng nätade två gånger mot Malmö
Foto: Bjarki Tordarson

Hade dina lagkamrater berättat för dig om hur viktiga derbymatcherna är för klubbens supportrar?

Jo, jag har hört talas om det och det var det första de berättade när jag kom hit, att det är en mycket viktig match, en match som alla pratar om och därför såg jag framemot att få spela den här matchen.

Kände du dig inte trött i benen efter matchen mot Djurgården kvällen innan?

Ema Boateng Foto: Bjarki Tordarson
Ema Boateng
Foto: Bjarki Tordarson

Det var väl kanske inte så mycket på grund av matchen som man var trött utan snarare resandet med flyg fram och tillbaka. Vi var hemma vid elva i morse och då var det bara för mig att börja förbereda mig för den här matchen direkt. Det gäller att ta tillvara på varje chans som ges till speltid och försöka arbeta hårt och göra sitt bästa.

Vad tycker du om din egen insats idag?

Jag fick inte spela på min vanliga position utan fick spela som ensam anfallare, lagets anfallare hade fått förhinder idag och då fick jag spela där istället. Jag gjorde mitt jobb, två mål framåt och såg dessutom till att underhålla deras backlinje under hela matchen.

Vilken position föredrar du själv att spela?

Högermittfältare eller släpande bakom anfallaren, så som jag spelade mot Djurgården.

Foto: Bjarki Tordarson
Ema Boateng
Foto: Bjarki Tordarson

Din landsman David Accam är avstängd på söndag, sett till din prestation i U21 hur ser du på dina chanser att få starta matchen på söndag?

Det är helt upp till tränarna, jag kan bara se till att göra mitt bästa på alla träningar, dag in och dag ut och försöka visa upp mig för dem. Nu fick jag en bra match med mig här och vet själv om att jag är redo för uppgiften, men det är som sagt upp till tränarna att ta ut laget.

bbl_jimmy_fors

Bjarki Tordarson BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*