Inställt idag – nu ser vi fram mot genrepet!

Foto: Fredrik Ymer

Medan HIF skulle ha avverkat en träningsmatch, med betoning på träning, i ett enligt SMHI grådassigt Salou. Laddar en annan upp för ett arbetspass i ett lika grådassigt, men betydligt kallare, Helsingborg.

Nu blev ju dagens match inställd vilket innebär att helgens möte blir en betydligt intressantare tillställning. (Och om vi fortfarande ska referera till SMHI, så utlovas nollgradigt och sol på lördag.)

HIF tar emot IFK Värnamo på Plan 10.

Känns på förhand som en grymt osexig tillställning på en kall februarieftermiddag. Dock är det lätt att döma IFK Värnamo efter namnet, och inte efter prestationen.

HIF mötte detta småländska lag två gånger i seriesammanhang förra året. I ingen utav dessa gick HIF segrande ur.

I Värnamo slutade matchen 1-1, och på Olympia i oktober månad, vann gästerna med 2-1.

Men inte är det väl något ”superlag” HIF ställs mot i genrepet inför Svenska Cupen?

Nej. Ett ”super” i den benämningen att de tillhör Superettan. Men inte mer.

Dock vill man gärna höja ett ”varningens finger” om att IFK Värnamo mycket väl kan bli ett topp-6 lag i årets serie. Men det kan väl mest bero på att det är så mycket HIF-influenser i laget…

***

Ny huvudtränare för året är den inte allt för okände Roar Hansen. Som i år tar över efter den inte heller allt för okände Christian Järdler. Vid sin sida har Roar knutit till sig, en kanske mindre okänd pjäs, Pavlos Nikolaidis. Pavlos har dock också en HIF-anknytning då han tidigare ingick i ledarteamet för Tipselitverksamheten i HIF.

På spelarsidan har Roar knutit till sig två spelare som under förra året iklädde sig den finaste av tröja. Lånet från Kalmar FF, Lumala Abdu, samt den Hittarps-fostrade Alexander Achinioti Jönsson, som nyligen skrev på för smålänningarna.

(Som parentes kan tilläggas att Allt Om HIF år 2013 gjorde ett lite längre reportage AJ, som ni kan läsa här

Utöver detta finner vi Jon Birkfeldt, som spelade för HIF i juniorlagen ända upp till HIF Akademi innan hans karriär fortsatte i Åtvidabergs FF, under Roar Hansens vingar.

***

Lördagens match mot IFK Värnamo är alltså det sista avstampet mot den begynnande tävlingssäsongen som inleds den 17 februari i Svenska Cupen, borta mot ett annat HIF-influerat lag – IFK Norrköping. (Men mer om Norrköping framöver…)

Lördagens match mot IFK Värnamo är fortfarande en träningsmatch. Men jag vill gärna se det som en markör om var HIF anno 2018 nu befinner sig i sin väg mot det officiellt självklara målet – Allsvenskan 2019.

Platsen är alltså Olympiafältet Plan 10.

Tiden är klockan 15:00

Och dagen är lördagen den 10:e februari.

Vi synes!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*