Inför Syrianska – med P-O Ljung

Gratulerar till en imponerande vändning mot IFK Göteborg. Det blev tuffa förutsättningar med tre ytterbackar skadade i samma match. Vad tänker man egentligen som tränare i en sådan situation?
– Jag har aldrig varit med om något liknande och möjligheterna till att göra spelmässiga förändringar för vår del begränsades ju betydligt. I normala fall tillför man byten för att man vill förändra något i spelet. Det brukar generera en positiv effekt på truppen, men nu fick jag istället själv försöka pusha på laget så gott jag kunde från sidlinjen.

P-O är märkbart nöjd med lagets prestation och slutresultatet. Samtidigt lovordar han arenan och medger att publiktrycket stundtals varit riktigt bra.

Av de tre utbytta ytterbackarna Edman, Baffo och Andersson, så var det bara den senare som körde för fullt på dagens träning. Desto roligare, såväl Rachid Bouaouzan som Mohamad Ramadan är båda åter i träning.

Den stora frågan inför morgondagen är vilka som tar hand om ytterbackspositionerna och när HD tidigare idag rapporterade från träningen lät det som om Holgersson går in som högerback, medan Wahlstedt fortsätter på vänsterkanten. Något som i sådant fall skulle betyda att Christoffer Andersson börjar på bänken. Så vem spelade vänsterback på träningen idag?
– Haha, vi har tre bra ytterbackar tillgängliga och du får se imorgon hur vi ställer upp.

Gästande Syrianska gör imorgon sitt första besök på Olympia och även om de inlett med bara en poäng på de tre inledande omgångarna, så höjer P-O ändå ett varningens finger.
– På något vis kan det vara lättare att förbereda sig för spel mot lag som har ”luft under vingarna”. Då vet man i vart fall vad man kan förvänta sig.

Så vad kan vi förvänta oss imorgon?
-Vi hoppas kunna styra matchen med ett förhoppningsvis stort bollinnehav. Lyckas vi med det så kan det bli en kul match.

1 kommentar

  1. Och man såg ju på IFK att de hade en himla revaschlust efter att fått däng mot lillebror Häcken och nu när Syrianska åkte på storstryk senast (Häcken igen!) så lär de också vilja revanschera sig i en match som ingen expertkunnare eller 99,9 % av ävriga fotbollssverige ger dom en chans till att få med sig poäng i…

    Tror någon här på alltomhif var inne på när HIF torskade hemma mot Enköping SK och visst påminner läget om detta men med en stor skillnad: tror inte det gick lika bra för HIF då och nu är vi en maskin med finurliga finesser som aldrig ger upp utan bara matar på så därför är jag övertygad om att killarna håller fokus uppe (om nu inte alla skulle överdoserat på påskgodis och fått räneskid som det heter så fint på skaunska-:) och tar 3 nya fräscha pinnar så lillebror i söder inte får hybris av sin inledning på allsvenskan – fast egentligen bra för då tar vi ner dom ordentligt i slutet av maj…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*