Inför Sirius-HIF “Visst hade det smakat med ännu en 1-0-seger mot Uppsalalaget”

Mamudu Moro under mötet mellan HIF och Sirius Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

När lagen möttes i våras låg Sirius tre poäng före HIF. När det är dags för reprisen så är läget, minst sagt, omvänt. Nu är det HIF som ligger sju poäng före och vid en ev vinst, under morgondagen, så är det Allsvenska kontraktet, inför 2020, rimligtvis i hamn…

Nu skulle en ev förlust inte behöva innebära någon större fara på taket. Men visst hade det smakat med, i alla fall, en poäng då det skulle innebär att HIFs Allsvenska status blir allt säkrare inför kommande säsong. I dagsläget skiljer det nämligen åtta poäng ner till kvalplatsen med bara 12 poäng kvar att spela om. Dessutom har Sundsvall hemmamatch, mot Norrköping, imorgon och den är redan färdigspelad när HIF kliver in i handlingen…

Men egentligen spelar det mindre roll vad som händer på andra arenor så länge HIF gör sitt jobb. Det finns ju tre anledningar till att de flesta minns vårens möte med Sirius. Dels var det Henrik Larssons första hemmamatch sedan återkomsten som tränare. Dels tog HIF tre såååå viktiga poäng. Sist, men inte minst, Kalle Joelssons skada vilket innebär Allsvensk debut för den yngste HIFaren någonsin – Ian Pettersson! Riktigt så innehållsrik lär knappast morgondagens möte bli men visst hade det smakat med ännu en 1-0-seger mot Uppsalalaget!

De flesta minns vårens möte pga Kalle Joelssons skada och Ian Petterssons osannolika inhopp
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Vad talar då för HIF imorgon? Ja, hemmalaget har bara lyckats plocka två vinster på de senaste 14 omgångarna. Detta har inneburit att laget rasat ner till en 11:e plats och är, i högsta grad, inblandade i bottenstriden. HIF kommer även till spel helt utan avstängda spelare vilket innebär att det, enbart, är ev skador som kan ställa till det. Sedan tidigare har vi ju långtidsskador på Kalle Joelsson och Andreas Landgren och senast, mot Kalmar, tvingades Adam Eriksson utgå vilket tvingar honom att stå över morgondagens match.

För Sirius del gäller detsamma dvs samtliga spelare tillgängliga efter avstängningar men man dras med skador på Andre Österholm (korsband) och Adam Ståhl vilket innebär att deras medverkan är ytterst osäker.

HIF kommer till spel med följande trupp:

Matchen spelas på Studenternas IP med start klockan 16.00

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*