Allt Om HIF

2009 – 2019

Inför ÖSK-HIF ”Kan Henrik ge oss den perfekta omstarten?”

190620 Helsingborgs tränare Henrik Larsson under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och IFK Göteborg den 20 juni 2019 i Hässleholm. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Efter sommaruppehållet var det äntligen dags för Allsvenskan att dra igång igen. Det har minst sagt varit ett turbulent uppehåll för Di Röe med såväl tränarskifte som försäljning av Andri Bjarnason

HIF avslutade vårsäsongen på kvalplats och med 10 poäng. Styrelsen tyckte inte detta var bra nog och man ersatte Per-Ola Ljung med det väldigt oväntade valet Henrik Larsson. Att det var ”Henke” som tog över togs emot med blandade känslor och undertecknad kan knappt minnas när diskussionen om HIF varit så starkt. Detta var dock inte den enda dramatiken och händelsen. Förra årets skyttekung, Andri Bjarnason, lämnade klubben för tyska klubben Kaiserslautern.

”Henke” har fått en träningsmatch under bältet innan Allsvenskan startar igen, den slutade 0-2 mot IFK Göteborg. Många frågor finns inför matchen mot Örebro, vem ska ersatta Bjarnason? Hur ska HIF spela? Kommer man få en nytändning av tränarbytet?

Oavsett en ev ersättare till Andri Bjarnason kommer HIF få klara sig utan nyförvärv under de tre inledande omgångarna
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Örebro då? Laget parkerar på en en niondeplats med 14 poäng, det vill säga fyra mer än HIF. Det är minst sagt en viktigt match för HIF detta om man vill haka på mittenskiktet. Laget har blandat och gett men laget har haft ambitionen att slåss i toppen sedan Axén lämnade och det är man en bit ifrån.

HIF har haft svårt på bortaplan och nu, efter uppehållet, väntar två bortamatcher. Båda dessa är på konstgräs vilket försvårar ytterligare.

Som ni vet finns det en mängd saker som gör denna matchen till en av de mest intressanta matcherna denna säsong. Givetvis hoppas vi på att Henrik Larsson, och HIF, får den start man behöver på höstsäsongen och plockar poäng på Behrn Arena

HIF åker upp med följande trupp:

Matchen spelas på Behrn Arena med start klocka 18.00 imorgon

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.