Inför Örebro med Stefan Schwarz

Äntligen är landslagsuppehållet över och det är dags för Sveriges bästa lag, Helsingborgs IF, att åter igen springa ut på Olympia, höra sångerna från klacken och inkassera en ny tre poängare. Örebro står för motståndet och ligger just nu på nedflyttningsplats men kan med lite tur klara sig till kvalplatsen, laget leds av den förra HIF:aren PeO Ljung och det blir hans första besök “hemma på Olympia” sen i somras. Stefan Schwarz säger att man har full respekt för motståndarna men att hemma på Olympia är HIF starka och man kommer alltid att gå ut med en hundra procentig insats och ge allt för att vinna matchen. 

 

Hej Stefan, ny match imorgon efter landslagsuppehållet, vad har ni arbetat med inom laget under spelledigheten?

Första tiden var det lite lättare träningar, då arbetade vi på teknik och såg till att återsamla truppen. Från i måndags och fram till idag så har vi haft möjlighet att köra lite mer och hårdare. Det har sett bra ut de här dagarna.

När man har ett så tätt spelschema som ni har haft, hur mycket hinner man arbeta med individuella träningar? 

Det är svårt när man har så många skador och förslitningar som vi har dragits med, då får fokus ligga på att återhämta de som är tillgängliga och spela ihop kollektivet istället.

Hur ser det ut på skadefronten inför ”slutspurten” i allsvenskan för er?

Nu är alla spelare i träning utom Loret Sadiku som nyligen blivit opererad.

Nu står Örebro för motståndet imorgon och de har ännu en liten chans att klara kvalplatsen. Hur väl pålästa är ni om ÖSK och tror du att de kan hota er om en tre poängare imorgon?

Vi har såklart tittat på dem och det är ett lag som gör det bra, de sista matcherna som de har gjort så har de varit bra. De skapar mycket lägen men som för andra lag när det går tufft så är det stolpe ut mer än stolpe in, tyvärr. Tabellen visar inte deras kvalitet, de är bättre än så.

Men vår målsättning är att vinna alla kvarvarande matcher men vi är ödmjuka inför uppgiften och vet om att Örebro kommer att göra allt för att klara det allsvenska kontraktet.

Vad kommer vi att få se av HIF imorgon?

Det kommer att vara som vi har spelat i de tidigare matcherna, vi kommer att gå ut med en hård press offensivt och defensivt, vara aggressiva och vinna boll högt i planen. Mycket rörelse och ett bra passningsspel som sätter oss i lägena att avgöra matchen.

Kommer startelvan vara en förväntad eller kan ni komma att överraska oss?

Det kommer nog att vara en förväntad startelva.

Slutligen, tre poäng gäller som alltid, stort lycka till i matchen.

Ett stort tack!

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*