Inför med Schwarz

Stefan ringde upp mig denne onsdags
förmiddag 
för en kort intervju om
kvällens drabbning i
Champions League.
Trots ett tufft spelschema tycks bredden
i truppen
 vara nyckeln till framgång,
det har ju inte roterats så mycket innan
men under ledning av 
Åge och Stefan
verkar alla spelare ges en chans. 

 

Hur är statusen för truppen inför dagens match?

Jo det ser bra ut tycker jag, alla är friska och krya. Det är bara Gashi som har varit lite förkyld i måndags, så han joggade lite nätt igår för han hade lite problem med hälen efter att ha landat på den på konstgräset i Södertälje.

Ni visade en stark vilja i första halvlek mot Syrianska och fick in (precis som du sagt förr) flera målskyttar i protokollet, två anfallare och en mittfältare. Vad är det viktigaste från den matchen som ni tar med er nu?

Det vi tar med oss där är den första halvtimmen där vi spelar riktigt bra och skapar väldigt många chanser, under denna tiden gör vi två mål och kopplar ett starkt grepp om matchen. Syrianska fick sen sin målvakt utvisad och det punkterade den första halvleken, men charmen med fotboll är att alla ges en chans att komma tillbaka och det gjorde dom i andra halvleken. Det blir en viktig lärdom för oss, att inte slå av på takten när man är en man mer på planen utan fortsätta med vårt eget spel och inte bli för trygga med situationen. Vi kunde även göra ett par byten och visa att vi har styrka i truppen samt att alla konkurrerar på lika villkor.

Santos och Sundin gjorde mål i den matchen, kommer vi få se någon av dom från start ikväll?

Vi har jobbat lite igår med laget och ska se nu under förmiddagen hur vi kommer att formulera laget, ikväll är det fokus på Champions League och då vill vi ha de mest fräscha spelarna på plan. På lördag är det ny match och vi är medvetna om det tighta spelschemat vi har, att de båda gjorde mål sist var positivt, det är bra med ett spritt målskytte där alla tar ansvar.

Hur är det med Thomas Sörum efter visiten i Norge? Är han på fötter igen eller blir han borta längre?

Han har varit med och tränat under söndagen och tisdagen, han är precis som alla andra med och konkurrerar om en plats i laget ikväll.

Ni har ett starkt facit hemma på Olympia som inger respekt för motståndarna, hur säkra känner ni er på er själva inför matchen?

Man ska alltid ha ett självförtroende och känna till sina styrkor, men man måste också alltid ha respekt för sitt motstånd. Det är ett lag från Storbritannien där passionen är väldigt stor för fotboll, de tränar två gånger om dagen och ska inte underskattas. Men nu spelar vi hemma på Olympia inför våra supportrar och självklart ska vi göra allt för att vinna och gå vidare.

Vet ni hur TNS är på naturgräs? Somliga lag kan ju bara vinna på sitt plastgräs (Elfsborg).

I och med att de har vunnit sin liga så kan de spela fotboll på mer än bara konstgräs.

Har ni fortsatt att förstärka era fasta situationer så ni kan dra en nytta av det mot TNS ikväll? De hade några ”fyrtorn” i laget sist.

Det är viktigt och kommer alltid att vara viktigt, bollen ligger stilla och man får en chans att kliva fram lite. Det är klart en fördel för oss eftersom vi arbetar hårt med det, de har två långa mittbackar men vi får se till att våra bästa huvudspelare ser till att komma tidigare in på boll än dom.

Slutligen, vad kommer vi få se från HIF ikväll?

Det kommer vara en hundra procentig insats med mycket attityd och inställning, vi ska sätta ett bra bolltempo och sätta vår prägel på matchen redan i inledningen. När vi får våra chanser ska vi ta dom och se till att få utdelning för dom. Vi hoppas på bra support och att supportrarna fortsätter att stödja oss och är den ”tolfte mannen” på planen, det betyder mycket och är viktigt för oss alla.

Önskar er all lycka & välgång, vi ses på Olympia ikväll

Tack Jimmy, det gör vi.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*