Inför Malmö FF – med P-O Ljung

Drygt 10300 Helsingborgare hade valt att förlägga after-worken på Olympia under fredagskvällen. Såväl solen, som publiken, strålade av glädje efter att segern hade bärgats. Erik Sundin, tillbaka i startuppställningen, blev matchhjälte i den 28:e minuten, när han efter en tilltrasslad situation fick bollen servererad på fötterna, från en liggandes Rasmus Jönsson.
– Det var seriens två bästa lag som möttes. Vi gör en bra första halvlek och borde kanske egentligen fått in någon boll ytterligare. I andra halvlek låg Kalmar på för en reducering, men vi lyckades hålla undan hela vägen. Man kan nog säga att lagen hade varsin halvlek.

Skånederby väntar härnäst på tisdag kväll och båda lagen oroas av skadeproblem på nyckelspelare. Att Malmös Ivo Pekalski missar matchen står klart, då han ådrog sig en skada i matchen mot BK Häcken, men även HIF dras med en del frågetecken.

Hur är läget med Peter Larsson och Alexander Gerndt?
– Vi får helt enkelt se under morgondagen när vi kör igång den sista träningen inför matchen. Om de bedöms spelklara så är de med och konkurrerar om platserna.

Derbymatcherna mot Malmö brukar ju av tradition vara speciella på många vis. Har du själv något speciellt derbyminne från din tid som aktiv?
– Oj, du får komma ihåg att du pratar med en gammal man. Nej, men seriöst så är det svårt att plocka ut någon speciell match. Man minns ju såklart 3-3 matchen. Det var första säsongen när vi hade kommit tillbaka till allsvenskan, stadion var utsåld och vi ledde med 3-0 i paus.

– Sen var det en episod med en vattenflaska inblandad vid något tillfälle. (1994 var året när målvakten i MFF, Carsten Olaussons vattenflaska strategiskt placerad vid stolpen hindrade Patrik ”Trelleborg” Andersson från att bli matchhjälte *reds anm*) Ett annat minne är guldåret när vi vann med 4-0 därnere.

Det senaste besöket på Swedbank stadion genererade en Supercuptitel. Ett möte mellan Sveriges två bästa lag, som i ett tidigt skede på säsongen, bjöd på underhållande fotboll och där HIF till slut vann med uddamålet.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild på tisdag?
– Derbymatcher är onekligen speciella tillställningar som trots allahanda förberedelser ”lever sina egna liv”. Man vill att det blir just en sådan kraftmätning som alla går och hoppas på. Därför är det synd när någon eller några spelare saknas pga skador, oavsett lagtillhörighet.

– Vi ser gärna en bra start på matchen där vi tar ledningen, men även om det inte skulle ske, så kommer vi inte att bli oroliga. Efter ett drygt 50-tal matcher, så har vi inte förlorat mer än ett halvdussin totalt, så vi känner oss trygga i vårt spelsätt. Vi har god koll på Malmö och är väl förberedda på hur de spelar.

Hur mycket tror du det stör MFF att Roland Nilsson är klar för FCK?
– Tror inte det påverkar nämnvärt, snarare i så fall att det skulle kunna vara en fördel för dem om de tar ett gemensamt ansvar på banan.

Hur mycket stör avslöjanden i medier om att det finns interna problem i HIF?
– Förhoppningsvis inte alls, men jag kan tycka att tidpunkten är illa vald då vi sedan tidigare hade en överenskommelse om göra en summering efter tio omgångar.

Har man större problem internt i HIF än i andra allsvenska klubbar?
– Enligt de kollegor som har hört av sig till mig under veckan, när avslöjandena framkom i media, så tycks det finnas samma problematik hos flera andra klubbar.

SLAGET OM SKÅNELAND.
* Truppen annonseras imorgon i samband med sista träningen.
* Får Baffo förnyat förtroende?
* Blir Erik Sundin matchhjälte igen på Swedbank stadion?
* Lapp på luckan?
* Tvingas Roland Nilsson fly via bron efter matchen?
* Lyckas Aubynn och Gashi förtränga känslorna från förra mötet?
* Tisdag 24/5 klockan 1900 avgörs det – Vem är bäst i Skåne?

1 kommentar

  1. Vattenflaskan minns man allt för väl men även utskåpningen med 4-0 guldåret och då senaste besöket gav vinst för HIF så borde det logiskt sett vara dags för en förlust men som man ser ofta i fotbollen (t.ex. Gefles vinst mot ett AIK utan decimerat manskap – de får nog börja spela med handicap i form av färre spelare redan från avspark-:)

    Men då MFF inte direkt skrämde en i samband med Supercupmatchen så tror jag på ett gott resultat & visst är MFF favorit som hemmalag men om vårt spel gått kanckligt i år så har det ännu mer fallerat för de “babyblå” och tränare, spelare & lokalmedia här nere i syd må säga vad de vill men klart Rolle-gate påverkat dom, så trist nu att Solbakken är klar för en ny klubb: det innebär att som det aktiebolag FCK är går ut så fort de har klart med en ny tränare och i och med Ståles farväl så lär Rolle ta första bästa tåg äver bron men innan dess kan han ju sjunga med i HIF-klackens underbara visa “Rolle håller på HIF”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*