Inför HIF-Vasalund hemma på måndag

210814 Helsingborgs Charlie Weberg (mitten) jublar med lagkamrater efter att han gjort 0-1 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Akropolis och Helsingborg den 14 augusti 2021 i Stockholm. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0025

HIF behöver fortsätta bygget med ett allt stabilare grundspel och ta tre pinnar hemma mot Vasalund på måndag 

Varje match är en ny utmaning, så HIF måste fortsätta fokusera på det starka jobb man har gjort i de senaste matcherna mot Landskrona BOIS och Akropolis, och förbättra grundspelet allt mer efter hand. Föjer man den planen så bör man vinna mot Vasalund hemma på Olympia på måndag kväll .HIF imponerade spelmässigt mot BOIS i skånederbyt för en dryg vecka sedan. Det kändes som om man hela tiden hade en ny växel att lägga in när BOIS försökte ta över matchbilden. Jag var mest imponerad över hur de rutinerade spelarna Rasmus Jönsson, Brandur Hendriksson, Wilhelm Loeper, Anthony van den Hurk och Charlie Weberg steppade upp och ingav trygghet för ungtupparna Adam Kaied och Casper Widell, så att de kunde spela ut sina register utan spänningar. I den matchen funkade det mesta, och laget ska ha all cred för att de spelade som ett lag, där alla slet som furirer för varandra, och kuggade i som en enhet.

210810 Helsingborgs Rasmus Jönsson och Landskronas Filip Olsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Landskrona den 10 augusti 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0089

I  bortamatchen mot Akropolis veckan efter, saknade jag lite av den killerinstinkt som jag sett mot BOIS. HIF gjorde en helt ok match, och man ska framförallt lyfta fram effektiviteten vid målchanserna, som det har varit lite si och så med tidigare. Tre snygga mål på fyra chanser kan inte bli mycket bättre. Men för att ta med sig det positiva, så kan man bli ännu bättre med högre bolltempo, bättre rörlighet och högre press på motståndarna.

Vasalund ligger näst sist efter en förlust mot GAIS och en seger mot Falkenberg som är på väg att rasa rakt igenom superettan på ett år, i de två senaste omgångarna. HIF ligger på andra plats, en poäng efter BOIS i en oerhört jämn serie, särskilt på den övre halvan, efter två tunga segrar mot BOIS och Akropolis. BOIS studsade tillbaka efter förlusten på Olympia och tog en viktig 1-0-seger hemma mot Västerås, efter ett sent mål av Kevin Jensen. HIF måste studsa tillbaka efter cupmatchen mot Eskilsminne i onsdags, där försvaret gick bort sig rejält gång på gång. Mittförsvaret med Weberg och Widell gjorde en riktig plattmatch, och Rasmus Jönsson, Karjalainen och van den Hurk gjorde inte mycket rätt. Benjamin Acquah, Adam Kaied, Ravy Tsouka  och Wilhelm Loeper var de som slet och visade vilja.

Men en sliten klyscha när det gäller fotboll, är att varje match är en ny utmaning. Det gäller att fortsätta fokusera på att vidareutveckla sitt eget grundspel, att analysera de senaste matcherna och ta med sig både bra och dåliga moment, att scouta motståndarna väl, och att käka taggtråd hela veckan fram till match för att bli optimalt fysiskt och mentalt starka. Vasalund har ett nytt kontrakt att kämpa för, och det kan vara tillräckligt med tändvätska för att göra livet surt för HIF, som behöver blåsa liv i sina vinnarskallar. Tre poäng är livsviktiga i toppstriden om de allsvenska direktplatserna.

Matchtrupp
1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
28. Victor Blixt
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk

Vill du höra mer om våra tankar inför måndagens match så kan du göra det i senaste avsnittet av AOH-podden

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*