Inför HIF – Syrianska FC

Alvaro Santos spelade från start i dagens match Foto: Samone Falkman

Redan igår blev kvartsfinalen klar. Nu kvarstår kampen om att bli bästa fyra. En kamp som har tätnat.

Alvaro Santos spelade från start i dagens match Foto: Samone Falkman
Blir det en repris från Santos?
Foto: Samone Falkman

I går när Torslanda fick stryk av Ljungskile så blev kvartsfinalplatsen i Svenska Cupen klar. Då hade vi också fördel av hemmaplan i kraft av att vara en av de fyra bästa gruppettorna. Men under eftermiddagen ändrades det när Häcken slog Mjällby med 3.0. Det innebär att de har åtta plusmål mot HIFs sex. Så en vinst i morgon med tre mål är ett måste om det ska spelas kvartsfinalspel på Olympia.

“Det man styr över är att försöka göra ett bra resultat själv, och det är det vi ska försöka göra. Vi är vidare, det är det viktiga, men vi vill gärna ha en hemmamatch.” säger Roar till Helsingborgs Dagblad. Men det blir en något annorlunda elva från senast. Loret Sadiku är tillbaka efter sin förkylning men Ardian Gashi har blivit sämre igen och missar även denna matchen.

Istället blir det Abbe Khalili som tar Gashis plats på mitten. “Jag valde David (Svensson) sist, och han gjorde det jättebra. Men jag känner att jag vill ha ett svar från Abbe i den rollen.” säger Roar tull HD. Och Khalili gjorde det bra när han under matchen mot Torslanda blev nerflyttad då Arnór Smárason byttes in. Roar säger också att det finns en tuff konkurrenssituation i laget just nu. Det finns inte någon chans för spelarna att ta det lugnt om de vill spela.

Så i morgon gäller det. Första matchen på Olympia och i potten finns ännu en hemmamatch. Matchen börjar 15.00 och det finns inget att spara på. Målen måste in.

HIF:s startelva: P. Hansson – E. Krafth, L. Sadiku, P. Larsson, C. Andersson – A. Landgren, A. Khalili – M. Lindström, A. Smárason, D. Accam – Á. Santos.
Avbytare: C. Johansson, E. Boateng, A. Linde (mv), A. Kinnander, M. Ekvall, G. Jarl, D. Svensson.
Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Bra att konkurrensen tätnar och då har vi ändå en del spelare indisponibla pga skada/utlån. Hoppas vi Santos är lika laddad som senast så ska de absolut kunna gå vägen med kvarten på hemmaplan!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*